Koronan ensimmäinen suomalainen yritysuhri Aurinkorannikolla

 

 

-Päätös ei todellakaan ollut helppo, kävimme kaikki vaihtoehdot läpi uudelleen ja uudelleen. Tulimme kumppaneideni kanssa lopulta yksimielisesti päätökseen lopettaa toiminta. On mahdollista, että koronaviruksen vuoksi koulutuksia ei pystyttäisi järjestämään koko vuonna, eikä velkaantuminen ajatuksena kuulosta houkuttelevalta, kertoo reilun vuoden Meikkikoulun yrittäjänä toiminut Luna Parviainen.

Parviaisen lisäksi koululla on kokopäiväisesti työskennellyt entinen omistaja Satu Ahonen. Osa-aikaisia opettajia koululla oli useita, yksi heistä Luna Parviaisen äiti Erja Parviainen.

-Nyt on liian aikaista pohtia tarkemmin mitä tämän jälkeen. Siveltimiäni en kuitenkaan myy, jatkan meikkaajan töitä, kun niitä taas joskus tulee tarjolle. Myös Satu Ahonen odottaa karanteenin loppumista, jotta pääsee jatkamaan pigmentointityötään asiakkaiden parissa.

-Olemme irtisanoneet vuokrasopimuksemme ja koetamme myydä kaiken tarpeiston. Prosessi on vasta alussa, sopimusten irtisanominen lukuisien yhteistyökumppaneiden kanssa vie aikaa. Onneksi yrityksellä ei ole juurikaan velkaa, joskaan ei myöskään liiemmälti saatavia.

Erja Parviainen, Satu Ahonen ja Luna Parviainen olivat täynnä intoa reilu vuosi sitten, kun Parviaiset ottivat vetovastuun. Tänään hymy ei ole herkässä, yrityksen toiminta joudutaan taloudellisten riskien vuoksi lopettamaan.

Vuosien saatossa Meikkikoulu Norris on kouluttanut satoja meikkaajia Suomeen. Koulu on ollut arvostettu alan ammattilaisten keskuudessa.

-Seuraavan kurssin oli määrä alkaa huhtikuun alussa. Suurin osa oppilaista perui tulonsa itse, hekin joille jouduimme itse ilmoittamaan, suhtautuivat asiaan ymmärtäväisesti. Monelle erikoisalan koulutus ulkomailla on pitkäaikainen haave, pettymys kurssin peruuntumisesta oli suuri.

Meikkikoulu Norrisin tarina on tältä osin loppu. Koulun perustivat 22 vuotta sitten Ritva Norris ja Altti Aalto. Melko pian ohjat ottivat käsiinsä alusta saakka koululla työskennellyt Satu Ahonen miehensä Jukka Variksen kanssa. Ahonen luotsasi koulua parikymmentä vuotta, kunnes reilu vuosi sitten Luna ja Erja Parviainen ostivat toiminnan itselleen.

-Meikkikoulun pyörittäminen oli pitkäaikainen haaveeni. Opin tältä ajalta todella paljon elämääni varten. Ammattitaitomme ei häviä lopettamisen myötä minnekään, mikään ei estä meitä laittamasta koulua pystyyn uudelleen tulevaisuudessa. Sellaista en kuitenkaan jaksa nyt miettiä, yrityksen menettäminen tuntuu tosi pahalta. En toivo samaa kenellekään, Parviainen sanoo.

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos