Entäs nyt

Korona on laittanut maailman uuteen malliin ja kaikilta tahoilta kuuluu ”entäs nyt”.

Mitäs tulikaan sanoneeksi Madridin itsehallinnon presidentti, Kansanpuolueen (PP) Isabel Díaz Ayuso, 28. helmikuuta, kun ensimmäiset koronatartunnat julkaistiin Madridissa. Eläkäämme ihan normaalia elämää, syytä ei ole huoleen ja sitä paitsi maassamme on maailman paras terveydenhuolto. Pelko on vaarallisempi kuin itse virus. Entäs nyt? Madrid kamppailee koronan kourissa, niin on myös tehnyt itse presidenttikin saatuaan tartunnan.

Koronasta on valitettavasti tullut poliittinen taistelukenttä, vaikuttaisi, ettei yhteistä vihollista olisikaan. Koskaan sodissa ei ole ollut noin, mutta nyt on. PP:n puheenjohtaja Pablo Casado syyttääkin nyt Espanjan pääministeriä holtittomuuksista ja vastuuttomuuksista, jopa uutissensuurista. Ei mitään uutta, näin on myös monessa maassa. Hyvä esimerkki on USA, missä pandemia on räjähtänyt käsiin. Nyt huudetaan syytöksiä puolin ja toisin.

Onko ollut niin vaikea kuunnella Maailman terveysjärjestön puheenjohtajaa Tedros Adhanomia, jolla on selvä viesti; jos ei tajuta yhteistä vihollista, niin paras on alkaa tuottamaan ruumissäkkejä lähes samaan tahtiin kuin hengityssuojaimiakin.

Maailma elää nyt karanteenissa, kuka milläkin tavalla. Thaimaan kuningas Rama X on ottanut hieman löysemmin. Päätti karistaa kotimaansa pölyt jaloistaan ja lähteä kokeilemaan karanteenia Saksan alpeille. Vuokrasi kokonaisen hotellin, mutta tottavieköön olihan se tarpeenkin. Kunkulla oli mukanaan yli sata palvelijaa ja 20 jalkavaimoa. Niin, että ei ihan yksin tarvinnut karanteeniista kärsiä ja kahdestakymmenestä on mistä valita. Kaikkihan me tiedämme, että vaihtelu virkistää…

Kimmo Sahlman

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos