Andalusiassa edelleen rohkaisevia koronalukuja

 

Vuorokausittain covid-19 -tautiin kuolleiden määrä on tällä viikolla ollut maanantaina 517, tiistaina 567, keskiviikkona 523 ja nyt torstaina siis 551. Kulloisenakin päivänä julkistetut luvut on tuttuun tapaan päivitetty aine edellisen päivän iltana klo 21.

Todettujen tartuntojen määrä on viimeisen vuorokauden aikana 5.183, mikä merkitsee 3% nousua. Koronatartuntojen kokonaismäärä Espanjassa on nyt 182.816.

Vaikka tartuntojen kokonaismäärä kasvaa koko Espanjassa 3% vauhdilla, on hyvä huomioida, että luvuissa on, sekä määrällisesti että prosentuaalisesti, valtavia alueellisia eroja. Uusista 5.183 tartunnasta 1.168 on todettu Madridissa, 849 Kataloniassa ja 683 Castilla y Leónissa. Toisin sanoen koko Espanjan uusista koronatapauksista yli puolet on tapahtunut kolmella itsehallintoalueella.

Andalusian itsehallintoalue on edelleen väkilukuun suhteutettuna yksi Espanjan ”koronaturvallisimmista” alueista. Viimeisen vuorokauden aikana Andalusiassa on kirjattu 212 uutta tartuntaa, mikä on aika tarkkaan 2% nousu edellisestä vuorokaudesta. Koko Espanjan nousuprosentti siis oli kolme. Mainituissa Madridissa ja Kataloniassa nousua oli 2,3%, Castila y Leonissa 5,9%. Hurjin luku tulee La Riojasta, missä koronatartuntojen määrä nousi vuorokaudessa 13,3%.

Nyt kun koronavirus on riehunut Espanjassa jo yli kaksi kuukautta, alkaa mielenkiintoiseksi nousta myös parantuneiden ja kuolemaan johtaneiden tartuntatapausten keskinäinen suhde. Tänään julkaistut luvut antavat siinä suhteessa positiivista signaalia. Koko Espanjassa viimeisen vuorokauden aikana koronaviruksesta parantuneita oli yli seitsemän kertaa enemmän kuin siihen kuolleita. Andalusiassa parantuneita oli jopa lähes yhdeksän kertaa enemmän kuin kuolleita. Tasan viikko sitten vastaavat suhdeluvut olivat koko Espanjassa kuusi ja Andalusiassa vain 3,2.

Espanjan viralliset koronalukemat, jotka on päivitetty keskiviikkoiltana 15.4. klo 21. Suluissa muutos viimeisen vuorokauden aikana:

Andalusia:

  • Todettuja tartuntoja 10.807 (+212)
  • Kuolleita 912 (+47)
  • Parantuneita 2.634 (+410)

Espanja:

  • Todettuja tartuntoja 182.816 (+5.183)
  • Kuolleita 19.130 (+551)
  • Parantuneita 74.797 (+3.947)

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos