Maskipakko tuli voimaan

 

 

Poikkeuksen sääntöön tekevät urheilusuoritukset. Urheillessa maskia ei tarvitse käyttää. Samoin tilanteet, joissa käyttö on käytännössä mahdotonta, eli ravintolassa ruokaillessa tai juotaessa.

Moni on kysynyt, täytyykö maskia pitää myös rannalla. Virallinen sääntö velvoittaa käytön rannallakin samoin kuin uima-allasalueilla. Uidessa maskia ei sentään tarvitse pitää.

- Mainos -

Hieman tulkinnanvaraista on säännöissä oleva poikkeus, jossa puhutaan rannalla paikallaan olemisesta. Tämän voitaneen tulkita tarkoittavan esimerkiksi auringon ottoa. Tähän poikkeukseen tullee vielä tarkennuksia tai sitten poliisin käytäntö näyttää linjauksen.

Maskipakko on herättänyt kummeksuntaa varsinkin alueella vierailevien turistien keskuudessa. Andalusian tartuntaluvut ovat olleet viime aikoina todella matalat. Viranomaiset kuitenkin haluavat tehdä kaikkensa, jottei ns. toinen aalto iskisi alueelle.

Espanjan Aurinkorannikko ja sen suomalaisalueet kuten Fuengirola, Marbella, Torremolinos, Benalmádena ja Mijas kuuluvat Andalusian itsehallintoalueeseen. Aurinkorannikko sijaitsee Málagan provinssissa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...