Peli-ilta koronakaranteenin tapaan

 

Hallitus on määrännyt koko Espanjan pysymään kodeissaan. Vain välttämättömyydet saa hoitaa, eikä kavereiden kanssa hengaamista tässä yhteydessä lasketa välttämättömyydeksi.

Mutta jos kerran töitä voi hoitaa etänä ja palavereita pitää videokonferensseina, niin miksei samaa voisi näin poikkeusoloissa soveltaa myös ystävyyden saralla? Päätimme kokeilla.

Ilmainen ohjelma

Esimerkiksi ilmaista Zoom -kokousohjelmistoa ovat monet yhtiöt hyödyntäneet yhteydenpidossa etätöihin pakotettujen työntekijöiden kesken. Kehuja oli kantautunut korviimme sen verran, että päätimme valita sen ”työkaluksemme”. Ohjelma on saatavissa niin tietokoneille kuin mobiililaitteillekin.

Suomessa asuvien ystäviemme kanssa sovimme ajan, ja ajatuksena oli pitää peli-ilta etäyhteyden avulla. Ei siis mitään juniorien konsoli- tai tietokonepelejä, vaan kunnon Old School lautapelejä.

Valmistelut olivat muuten normaalit, mutta nyt kummassakaan päässä ei tarvinnut kokata vieraille. Sen verran tein ylimääräisiä kytkentöjä, että yhdistin tietokoneen HDMI-kaapelilla televisioon. Näin ei tarvinnut tihrustella kavereita tabletin tai tietokoneen pikkuruudulta. Sitten vaan sovittuun aikaan ”videopalaveri” käyntiin ja yhteistä iltaa istumaan.

Pelaaminen meinasi unohtua

Asiaan kuuluvat ”tervetuliaiskuoharit” lipiteltiin luonnollisesti heti alkajaisiksi ja muita virvokkeita ja naposteltavia pitkin iltaa. Erilaisia pelejä oli varattu aika monia. Oli vanhoja klassikoita, kuten Afrikan tähteä, Yatzya ja Monopolia, oli kuva-arvoituspelejä, sanapelejä, mysteerinselvityspelejä ja vaikka mitä.

Vaan niin siinä kuitenkin kävi, että pääpaino jäi juttelulle. Kun ei oltu pitkään aikaan porukalla nähty, niin kuulumisia vaihtaessa ja maailmaa parantaessa aika lensi kuin siivillä. Ainoa peli jota lopulta ehdittiin pelaamaan, oli Alias -sananselityspelistä jatkojalostettu oma versiomme, jota en ala tässä kuitenkaan laajemmin selittämään. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että naurua riitti siinäkin.

Valehtelisin jos väittäisin, ettei uudenmallinen ”kyläily” olisi alkuun vaatinut pientä totuttelemista. Etäyhteydestä johtuva viive aiheutti päälle puhumista, välillä pätki video ja välillä ajatus. Eli eihän se tietenkään ihan sama ollut kuin kasvokkain kohdatessa. Mutta kun tekniikan aiheuttamiin rajoituksiin tottui, sujui ilta jopa erinomaisesti. Jos vaihtoehtona on nähdä kavereita näin videoyhteyden kautta, tai sitten ei ollenkaan, on tämä ylivoimainen voittaja.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos