Espanjan uutiskatsaus 12.3.2020

 

Espanjan jalkapallon La Liga on toistaiseksi keskeytetty ja ilmeisesti jopa mestarien liigaa suunnitellaan keskeytettäväksi. Real Madridin joukkue on asetettu tiettävästi karanteeniin, joukkueen treenikeskuksesta löytyneen viruksenkantajan vuoksi.

Espanjan hallituksen tasa-arvoministeri Irena Montgero on sairastunut koronavirukseen.

Kommentti: Huom. uutinen on väärin uutisoitu ja kirjoitettu. Monterolla on todettu koronavirus, mutta missään ei oikeasti ole luotettavasti ilmoitettu että hän olisi sairastunut viruksen aiheuttamaan tautiin, josta käytetään nimitystä Covid-19.

Madridin sairaaloista ennustetaan hoitopaikkojen loppuvan lähiaikoina, mikäli pandemia jatkaa kasvuaan.

Kommentti: Sama koskee kaikkia kaupunkeja ja pandemia jatkanee kasvuaan. Pandemia on pandemia juuri siksi, ettei sitä voida kovinkaan tehokkaasti estää tai hallita. Muuten em. virustartunnat eivät saisi pandemian luokitusta.

Tunnettu Fugen monitoimimies Antti Pekkarinen on saanut Suomessa median huomion. Poikkeuksellisen hyvin kirjoitetun artikkelin pandemian vaikutuksia eri puolilla Espanjaa voi lukea täältä: https://yle.fi/uutiset/3-11251638?origin=rss

Málagan elokuvajuhlat on toistaiseksi hyllytetty. Korvaava ajankohta ilmoitettaneen myöhemmin.

Espanjasta ei voi lentää Amerikkaan luultavasti seuraavan kuukauden aikana Amerikan asetettua Euroopasta lähteville lennoille karanteenin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Joko tänä vuonna päästään koronasta eroon?

View Results

Loading ... Loading ...

YRITTÄJÄ

Oletko kiinnostunut mainostamaan Fuengirola.fi -lehdessä tai verkkosivuilla?