Fuengirola ja Mijas odottavat Juntan vastausta

 

Fuengirolan ja Mijasin kaupungit pyysivät jo maanantaina, että näitä kaupunkeja tarkasteltaisiin liikkumisrajoitusten suhteen yhtenä alueena, varsinkin Las Lagunasin kaupunginosan suhteen. Nykyinen liikkumisrajoitus kieltää kaupungista toiseen liikkumisen, mikä isolla alueella esimerkiksi Las Lagunasissa tarkoittaa, että kadun ylittämisestä voi tulla sakot.

Kyse on myös muustakin. Jos pykälää tulkitaan tarkasti, joutuvat esimerkiksi monet ikäihmiset vaihtamaan lähikaupassa käymisen etäämmällä sijaitsevaan kauppaan, koska katua ei saa ylittää. Vastaavasti monen kaupan, kahvilan tai muun yrityksen asiakkaista suuri osa saattaa tulla normaalisti ”rajan väärältä puolelta”. Jos nämä asiakkaat karkotetaan pilkuntarkalla tulkinnalla, ei se ainakaan helpota yrittäjien valmiiksi tukalaa tilannetta.

Vaikka Andalusian hallinnolta ei vieläkään ole tullut kommenttia asiaan, vaikuttaa ainakin lehtitietojen perusteella siltä, että maalaisjärki on vahvoilla. Esimerkiksi Sur-lehdessä Mijasin pormestari Josele González totesi, ettei hän ainakaan aio käskeä ketään vaihtamaan lähikauppaansa kahden kilometrin kävelyyn vain kadun ylittämisen takia.

Tiedossa ei toistaiseksi ole yhtään tapausta, jossa Las Lagunasissa olisi kadun ylittämisestä kirjoitettu sakko. Mutta niin kauan kuin Junta de Andalusia ei myönnä virallista poikkeusta, se riski on olemassa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...