Espanjan uutiskatsaus 11.3.2020

 

Espanjan ja Italian väliset lennot on toistaiseksi peruttu/kielletty. Asia vaikuttaa moneen asiaan ja tällä hetkellä pohditaan kuumeisesti sitä, koskeeko kielto kaikkia. Esimerkiksi jalkapalloseurat neuvottelevat tällä hetkellä voivatko ne lentää pelaaman sovittuja otteluitaan em. maiden välillä. Ilmeisesti asia vaatii hyväksynnän em. maiden hallitustasolla asti.

Sama asia saa kierroksia muidenkin maiden kuin vain Espanjan ja Italian välillä ja keskiössä ovat kannattajat. Esim. Espanjan hallitus on tehnyt virallisen vetoomuksen Atletico Madridin faneille, jotta nämä eivät lähtisi Englantiin seuraamaan mestarien liigan ottelua Liverpoolia vastaan. Samaan asiaan liittyen Esim. Getafen futisjengi saatetaan pudottaa ulos Eurooppa-liigasta, koska joukkue kieltäytyy lentämästä Milanoon koronaviruksen vuoksi.

Kommentti: Tiettävästi Espanjassa jalkapallon suhteen rajoitukset ja päätökset tekee maan hallitus, ei lajiliitto. Asia kertoo jotain lajin merkityksestä Espanjassa. Espanjan pelaajayhdistys kannattaa kaikkien otteluiden hyllyttämistä toistaiseksi mutta maan hallitus ei ole suostunut pelaajien toiveeseen.

Torremolinoksessa yhdeksän amerikkalaista turistia on eristetty hotelliin heidän koronavirustestien osoittauduttua positiivisiksi. Torremolinoksen pormestari on pyytänyt em. turisteille rauhaa.

Kommentti: Hyvä kommentti pormestarilta, mutta kuka hitto heitä haluaisi häiritä virustartunnan pelossa?

Amazon suunnittelee avaavansa uuden logistiikkakeskuksen Sevillaan. Toteutuessaan keskus työllistäisi noin 1.000 henkilöä. Tällä hetkellä Amazon työllistää Espanjassa noin 7.000 henkilöä ja määrä on kasvussa.

Malagan alueella on tällä hetkellä 59 vahvistettua koronavirustapausta. Heistä 24 on sairaalassa, 26 kotieristyksessä ja loput yhdeksän Torremolinoksen hotellissa.

Malagan lentokentällä on pidätetty henkilö, jonka hallusta löytyi noin yhdeksän kiloa marihuanaa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos