Junta ilmoitti vuodenvaihteen liennytyksistä

 

Jo iltapäivällä, ennen kokousta Andalusian presidentti Juanma Moreno antoi ymmärtää, että luvassa saattaisi olla jonkin verran helpotuksia, sillä koronalukemat ovat maakunnassa painuneet viime päivinä lupaavan alas.

Lopulta Moreno saapui kokouksen jälkeen kameroiden eteen kertomaan lähiviikkojen suunnitelmista. Morenon mukaan rajoituksia aletaan purkaa kaksivaiheisesti lauantaista alkaen mm. seuraavasti.

Ensimmäinen vaihe on lauantaista 12. joulukuuta torstaihin 17. joulukuuta. Tällöin liikkuminen kaupungista toiseen sallitaan provinssien sisällä, mutta provinssista toiseen ei saa liikkua. Toisin sanoen esimerkiksi Fuengirolasta voi mennä Málagaan, mutta ei Sevillaan tai Granadaan.

Ensimmäisessä vaiheessa ravintolat ja baarit joutuvat edelleen sulkemaan klo 18, ja ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 22-07. Kauppojen aukioloihin tulee helpotusta jo ensimmäisessä vaiheessa, kun myös ns. ei-välttämättömien tuotteiden kaupat saavat olla auki klo 21:een asti.

Toinen vaihe alkaa perjantaina 18. joulukuuta ja jatkuu sunnuntaihin 10. tammikuuta asti, edellyttäen ettei koronalukuihin ilmesty hälyttäviä piikkejä.

Toiseen vaiheen aikana sallitaan liikkuminen provinssien välillä, eli liikkua voi koko Andalusian alueella. Ulkonaliikkumiskielto alkaa klo 23 ja päättyy klo 06.

Baarit ja ravintolat saavat lisää joustoa aukioloaikoihin, mutta varsin erikoisella tavalla. Ravitsemusalan yritykset joutuvat edelleen sulkemaan ovensa klo 18, mutta saavat avata ne uudestaan klo 20-22.30.

Todettakoon jälleen lopuksi, että tässä oli tiivistelmä Juanma Morenon kertomasta, virallisen BOJA-julkaisun myötä asiat varmasti vielä täydentyvät ennen kuin saavat lainvoiman.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...