Espanja vaatii myös suomalaisilta koronatestin

 

Tähän asti Espanja on – ani harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta – vaatinut maahan saapuvilta todistuksen korkeintaan 72 tuntia vanhasta negatiivisesta PCR-koronatestistä. Nyt PCR-testin ohella rajalla kelpaa myös negatiivinen TMA-testi. Testiti ovat käytännössä melko samanlaiset, mutta TMA on yleensä hieman nopeampi ja edullisempi.

Tähän asti testitulos on vaadittu kaikilta, jatkossa sitä ei vaadita alle kuusivuotiailta lapsilta. Tähän asti testitulos on pitänyt esittää joko espanjan- tai englanninkielisenä, jatkossa myös ranskan- ja saksankieliset todistukset kelpaavat. Jos testitodistusta ei ole näillä kielillä, pitää olla virallisen kääntäjän espanjaksi tekemä käännös alkuperäisen mukana.

Suomesta saapuvia matkustajia nämä pykälät eivät toistaiseksi ole koskeneet maan hyvän koronatilanteen vuoksi, mutta tähän tulee muutos ensi maanantaina. 14. – 27. joulukuuta välisenä aikana myös Suomesta saapuvilta matkustajilta vaaditaan edellä mainittu koronatestitodistus.

Epätietoisuutta on herättänyt se, että Espanjan tiedote asiasta rajaa tämän vaatimuksen ulkopuolelle ison osan Suomea. Käytännössä Suomesta ei kuitenkaan pääse tällä hetkellä lentämään Espanjaan muualta kuin Helsinki-Vantaalta, joka kuuluu siihen osaan Suomea, mistä todistus vaaditaan.

Espanjan Suomen suurlähetystö on ainakin sosiaalisessa mediassa kertonut, että todistuksen vaatimisen perusteena on lentokentän sijainti, ei esimerkiksi matkustajan asuinkunta tai kansallisuus. Näin ollen näyttäisi siltä, että kaikilta Suomesta saapuvilta tämä todistus vaaditaan. Toisaalta jotkut ovat ilmeisesti saaneet Espanjan viranomaisilta ja suomen konsulaatista vastauksena kyselyihinsä myös sellaista tietoa, jonka perusteella Uudenmaan ulkopuolella asuvat tai lomailleet eivät kuuluisi tämän vaatimuksen piiriin.

Muistutettakoon vielä, että Espanjan maahantuloasioista vastaavat Espanjan viranomaiset, joten matkustamista suunnittelevien kannattaa kääntyä heidän puoleensa, jos asiassa on epäselvää.

Lue myös aiheeseen liittyvä pääkirjoitus: https://fuengirola.fi/savolaista-tiedotusta/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...