Lähes kolme miljoonaa sakkoa peltipoliiseilta

Espanjan liikenneviraston La Dirección General de Tráficon (DGT) nopeuskameraverkosto laajenee ensi vuonna entisestään. Espanjan teiden varsiin on tulossa 75 uutta tutkakameraa, nykyisten noin 1.300 lisäksi.

DGT:n johtaja Pere Navarro kertoo Diario Surin artikkelissa, että näiden pian reilun 1.300 nopeuskameran joukossa on myös 216 kappaletta ns. tarkkuuskameroita, joiden korkealaatuisesta kuvasta voidaan tarkastaa nopeuden lisäksi myös esimerkiksi, ovatko turvavyöt käytössä ja näplääkö kuljettaja matkapuhelinta.

Nopeuskameroiden ohella liikenteen valvomiseen käytetään muun muassa droneja eli pieniä miehittämättömiä ilma-aluksia. Myös näitä DGT on saamassa ensi vuonna lisää yhteensä 28 kappaletta. Näistä 20 menee valvontaan ja kahdeksan koulutuskäyttöön.

Kameroiden suorittamaa valvontaa on pyritty keskittämään vaaralliseksi arvioiduille tieosuuksille. Niitä on Espanjassa yhteensä noin 1.500 kappaletta, kokonaispituudeltaan 25.000 kilometriä.

Andalusiassa räpsyy

Eurooppalaisten autoilijoiden etujärjestö Automovilistas Europeos Asociados (AEA) on julkaissut tilastoja siitä, miten ahkerasti Espanjan peltipoliisit ovat silmäänsä iskeneet. Näistä tilastoista voidaan päätellä, etteivät ainakaan Andalusian kamerat ole olleet tyhjän pantteina, sillä kaikkein eniten nopeuskamerat jakoivat sakkoja vuonna 2019 nimenomaan Andalusian itsehallintoalueella, 2.933.089 kappaletta. Määrä on 13,3% enemmän kuin vuonna 2018.

Kolisevat konstaapelit eivät syöneet laiskan leipää myöskään Madridissa (373.078 sakkoa vuonna 2019, +12,7%) tai Valenciassa (335.953, +11,4%).

Ahkerin yksittäinen nopeuskamera löytyy moottoritieltä AP-7, vähän Valencian kaupungin pohjoispuolelta. Siellä kamera räpsähti vuoden 2019 aikana 59.428 sakon edestä. Liekö jotain muuttunut liikennejärjestelyissä, sillä nousua vuoteen 2018 verrattuna oli hulppeat 1.300%.

Vertailun vuoksi todettakoon, että tämä yksi kamera jakoi viime vuonna enemmän sakkoja kuin vähiten sakottaneen La Riojan itsehallintoalueen kamerat yhteensä (39.024). Samaa voidaan sanoa Kantabriasta (40.147) ja Navarrasta (48.447).

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...