Espanjan uutiskatsaus 10.3.2020

 

Espanjassa on tällä hetkellä virallisia koronavirustapauksia yli 1.000 jonka johdosta Espanjan eri alueet ovat tehneet päätöksiä mm. koulujen ja erilaisten virastojen väliaikaisesta sulkemisesta. Esim. Madrid sulkee koulut ja muut opinahjot 2 viikon ajaksi.

Espanjan futisikoni Iker Casillas on varmistanut ehdokkuutensa Espanjan jalkapalloliiton presidentin vaaleissa. Asiaan liittyy todella paljon erikoisia piirteitä joista muutama alla:

1. Nykyinen presidentti on pyytänyt vaalien aikaistamista ja pyyntöön suostuttiin heti. Näin ollen Ikerin kampanjointiin käyttämä aika saadaan minimoitua.

2. Ikerin ilmoitettua ehdokkuudestaan häntä alettiin yllättäen tutkia aktiivisemmin veropetoksista.

3. 4.3.2020 Ikerin kotiin tehtiin viranomaisten toimesta kotietsintä, jonka kerrottiin liittyvän veronkiertoon ja rahanpesuun.

Espanjassa harkitaan tiettävästi Italian mallia, jossa urheilutapahtumat pelataan tyhjille areenoille määrittämättömän ajan. Asiasta ei ole tiedotettu mitään virallista pidemmän ajan suunnitelmaa, mutta ilmeisesti 2 seuraavaa La Ligan kierrosta pelataan tyhjille katsomoille.

Useat Euroopassa toimivat lentoyhtiöt peruvat tuhansia lentojaan. Jos olet varannut matkan, tarkasta onko lentoaikatauluihin tullut muutoksia.

Euroopan suurimmasta aurinkovoimalasta joka sijaitsee Espanjan Usagressa on julkaistu uusia NASA:n ottamia kuvia. Aurinkovoimalan pinta-ala on noin 10 neliökilometriä. Linkki: https://tekniikanmaailma.fi/nasa-julkaisi-satellittikuvan-euroopan-suurimmasta-aurinkovoimalasta-vuodessa-rakennettu-aurinkovoimala-muutti-aluetta-dramaattisesti/?shared=1051344-f2f740d3-500

Mercadona-ketjun liikevaihto on kasvussa ja ylitti viime vuonna 25 miljardia euroa. Liikevaihto kasvoi 5% aiempaan vuoteen verrattuna. Tällä hetkellä Mercadona pyrkii laajenemaan ja keskittyy valloittamaan Portugalin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...