Tiedottamisen tärkeydestä

Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon sosiaalityön hanke, jolle STEA eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus on myöntänyt kolmen vuoden rahoituksen, on ollut käynnissä neljä kuukautta. Hankkeen tarkoituksena yhteen lauseeseen tiivistettynä on Aurinkorannikolla asuvien ja liikkuvien suomalaisten hyvinvoinnin edistäminen.

Käsi ylös, kuka on kuullut hankkeesta? Kuten arvelinkin, aika moni. Kiitos siitä kuuluu mm. tälle Fuengirola-lehdelle ja muille alueen medioille, jotka ovat kiitettävästi tiedottaneet hankkeesta. Sosiaalikuraattori saapui pääkaupungista Madridista Espanjan suomalaisimpaan kaupunkiin Fuengirolaan elokuussa ja sai pienen kulttuurishokin, kun monet kyltitkin ovat täällä selvällä suomen kielellä!

Espanjassa kuitenkin ollaan ja yksi tämän hankkeen tavoitteista on, että tietämys sosiaalityön palveluista ja saatavuudesta on lisääntynyt Aurinkorannikolla oleskelevien suomalaisten keskuudessa. On paljon tietämättömyyttä siitä, haetaanko palveluja paikallisilta viranomaisilta vai suomalaisilta yhteisöiltä. Paikallisten palveluiden käyttö tyssää monilla puutteelliseen kielitaitoon.

Tieto lisää tuskaa sanotaan, mutta tietämättömyys tappaa, jos ajatellaan nyt vaikka covid-19-viruksesta tai muista tartuntataudeista tiedottamista. Kunnianhimoisena tavoitteena on siis kartoittaa ja koota paikallisten viranomaisten palvelut, Aurinkorannikolla toimivien kolmannen sektorin toimijoiden palvelut sekä Suomessa toimivien palveluntarjoajien tuottamat sellaiset palvelut, joita voidaan hyödyntää Aurinkorannikolla. Kartoituksen avulla saadaan kokonaiskuva sosiaalisen avun ja tuen tarpeesta. Verkostoitumisen kautta voidaan tukea yksilöitä ja ryhmiä heitä parhaiten palvelevan avun tai toiminnan piiriin Aurinkorannikolla tai Suomessa.

Tia Raunio

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Millä matkustat kesälomareissusi?

View Results

Loading ... Loading ...