Hallitus ”ennusti” päivämäärän karanteenin purkutoimille

 

 

Espanjan valtionvarainministeri María Jesús Montero vahvisti keskiviikkona, että palaaminen ”normaaliin elämään” alkaa näillä näkymin 26. huhtikuuta. Montero toimii hallituksen äänenä silloin kuin pääministeri Pedro Sánchez ei astu kameroiden eteen.

– Emme voi ottaa itsestäänselvyytenä mitään muuta kuin sen, että hätätila jatkuu 26. huhtikuuta asti. Sen jälkeen kansalaiset voisivat palata hiljalleen kohti normaalia elämään ulkoilemalla kaduilla ja puistoissa, Montero sanoi El País -lehden mukaan.

TV-yhtiö Antena 3:n haastattelussa Montero muistutti, ettei ole vielä selvää, millaisessa olosuhteissa päivittäinen elämä pitää aloittaa uudelleen. Se tiedetään, ettei virus häviä mihinkään kuukausiin ja uusi virusaaltoja on odotettavissa

Valtionvarainministeri painotti, että karanteenin purkamisen on tapahduttava järjestelmällisesti, ettei synny uusia tartuntapiikkejä.

Hallituksen asiantuntijat laativat parhaillaan erilaisia skenaarioita siitä, miten karanteenin purkamistoimet vaikuttavat koronaviruksen leviämiseen. Montero ei halunnut ottaa kantaa, millaisiin purkamistoimiin hallitus ryhtyy, ennen kuin tutkijat saavat tämän ja ensi viikon aikana tarkempia tuloksia mallinnuksista.

Testausta laajennettu

Espanjan on jo laajentanut koronaviruksen testausta. Kunnille on jaettu miljoona testiä, ja hallitus on tilannut viisi miljoonaa uutta pikatestiä, joiden avulla saadaan mahdollisimman paljon tietoa viruksen levinneisyydestä sekä niistä henkilöistä, joilla on jo immuuni Covis-19-virusta vastaan.

Perjantaina itsehallintoalueiden johtajien pitää ilmoittaa hallitukselle niistä kunnallisista ja yksityisistä rakennuksista kuten hotelleista, jonne voitaisiin sijoittaa oireettomia koronapotilaita sekä niitä viruksen kantajia, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa.

Fuengirola-lehti kertoi jo sunnuntaina, miten ”normaaliin elämään” palaaminen tapahtuisi. Useiden asiantuntijoiden mukaan mm. testausta pitää lisätä, ulkoilu aloittaa itsekseen, vanhempien työntekijöiden etätyötä jatkaa ja ravintoloiden asiakaspaikkojen määrää tarkistaa väliaikaisesti.

Mika Heikkilä

Tästä linkki sunnuntaiseen Fuengirola-lehden uttuun: https://fuengirola.fi/espanja-aloitti-korona-rajoitusten-purkamisen-kohta-kavelemme-taas-rannalla/

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos