Espanjan tartuntaluvuissa vihdoin selvä pudotus

 

Espanjan terveysviranomaisten tuoreimmat luvut, jotka on kirjattu lauantai-iltana klo 21, kertovat, että uusien tartuntojen määrä on laskenut nyt neljä vuorokautta peräkkäin. Nyt uusia tautitapauksia on kirjattu 6.023 kappaletta, mikä on pienin luku kymmeneen päivään. Samoin viimeisen vuorokauden aikana kuolleiden määrä oli alimmillaan sitten maaliskuun 26. päivän.

Sama suuntaus on nähtävissä myös Andalusia luvuissa. Tartuntojen kokonaismäärä nousee tietysti edelleen, mutta sekä tartuntojen että kuolemien lisääntymistahti on kääntynyt laskuun. Parantuneita kirjattiin Andalusiassa jäälleen yli 200 vuorokauden aikana.

Numerot luovat ainakin varovaista positiivisuutta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että viikonloppu saattaa vaikuttaa joidenkin alueiden kirjanpitoihin. Esimerkiksi viime viikonloppuna numerot kääntyivät laskuun, kunnes alkuviikosta harppasivat selvästi ylös. Silloin tapahtunutta selitettiin sillä, että osa viikonlopun tapauksista oli kirjattu vasta alkuviikosta.

Espanjan viralliset koronalukemat, jotka on päivitetty lauantai-iltana 4.4. klo 21. Suluissa muutos viimeisen vuorokauden aikana:

Andalusia:

  • Todettuja tartuntoja 8.301 (+432)
  • Tehohoidossa 474 (+110)
  • Kuolleita 470 (+44)
  • Parantuneita 665 (+202)

Espanja:

  • Todettuja tartuntoja 130.759 (+6.023)
  • Tehohoidossa 6.861 (+329)
  • Kuolleita 12.418 (+674)
  • Parantuneita 38.080 (+3.861)

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos