Espanjan hälytystilaa jatketaan jälleen kahdella viikolla

 

Espanjaan julistettiin kahden viikon hälytystila 14.3. Tuota hälytystilaa jatkettiin kuitenkin kestämään 11. huhtikuuta asti. Viime lauantaina, 28.3. hälytystilan määräyksiä kiristettiin entisestään, kun hallitus määräsi kaikki yhteiskunnallisesti ei-välttämättömien alojen yritykset sulkemaan toimintansa 9.4. asti.

Tiukoilla toimilla aletaan pikku hiljaa saavuttaa tuloksia. Tartuntojen ja kuolleiden määrät ovat alkaneet tasaantua, jopa hieman laskea, kriittisin paine monilla teho-osastoilla osoittaa pieniä helpottamisen merkkejä, ja parantuneiden osuus on kasvussa. Siitä huolimatta asiantuntijat varoittavat, että jos ei tiukkoja toimia edelleen jatketa, tilanne voi kääntyä nopeasti huonompaan.

Niinpä hallitus on päättänyt jatkaa hälytystilaa jälleen kahdella viikolla, eli 26.4. asti. Jatkettu hälytystila ei kuitenkaan enää koske viikko sitten suljettuja ei-välttämättömiä aloja. Niinpä pääsiäisen jälkeen monet yritykset esimerkiksi autoteollisuudessa, rakentamisessa, jne. pääsevät käynnistämään toimintaansa uudelleen.

Hallitus tarvitsee päätöksensä tueksi myös oppositiopuolueiden tuen, jonka nämä lauantaina lupasivat. Lopullinen päätös asian virallistamiseksi viedään läpi ensi viikolla.

Samassa yhteydessä pääministeri Sánchez varoitti, että poikkeustoimia joudutaan todennäköisesti jatkamaan myös 26.4. jälkeen, mutta missä laajuudessa ja mitä keinoja, sitä hän ei vielä halunnut arvioida.

Yhtenä ajatuksena on esitetty, että ihmisten liikkumiseen sallittaisiin hieman joustoa, jos kaikki käyttävät hengityssuojaimia. Tämän suhteen ongelmana on se, ettei suojia ole tällä hetkellä saatavissa lähellekään tarvittavia määriä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos