He ovat Aurinkorannikon etsityimmät suomalaiset

 

Nyt julkaistulla listalla on kaikkiaan neljä etsintäkuulutettua. Heistä kolmella on lainvoimainen tuomio jo ennestään. Lisäksi miehiä odottaa Suomessa joko oikeudenkäynti tai ainakin epäilyt muistakin rikoksista.

Kevään aikana listalta on poistunut vuonna 1966 syntynyt mies, jonka Espanjan poliisi otti kiinni Torremolinosissa maaliskuussa. Koronakriisin iskettyä viranomaiset kuitenkin päästivät useita vuosia karkuteillä olleen miehen vapaalle jalalle ja määräsi tämän matkustuskieltoon ja ilmoittautumaan poliisille säännöllisesti. Tällä hetkellä on epäselvää, onko mies noudattanut määräyksiä.

Nyt julkaistulla listalla ovat:

Jan Salminen, 35. Häntä epäillään törkeistä veropetoksista ja rahanpesurikoksista. Hän on ollut karkuteillä toukokuusta 2019 alkaen. Salminen ehti viime keväänä olla jo kolme päivää kiinniotettuna, mutta pääsi vapaaksi väärinymmärryksen seurauksena.

Pekka Kora, 41. Häntä odottaa Suomessa vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistus. Lisäksi Koraa epäillään törkeistä petoksista.

Tuomo Ahonen, 43. Ahosta on Suomessa odottamassa neljän vuoden vankeusrangaistus talousrikoksista. Lisäksi häntä haetaan vastaamaan syytteisiin törkeistä petoksista ja törkeästä pahoinpitelystä. Ahonen on pidätetty aiemmin vuonna 2016 Málagassa, mutta on jälleen karkuteillä.

Jeremias Värttinen, 27. Värttistä odottaa käräjäoikeuden tuomitsema seitsemän ja puolen vuoden vankeusrangaistus kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Häntä etsitään vastaamaan samoihin syytteisiin hovioikeudessa.

KRP vastaanottaa tietoja etsintäkuulutetuista numerossa +358 50 440 1800 tai sähköpostilla [email protected].

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...