Tulevaisuus on arvaamaton

Kirjoitan tätä Turun saaristossa Rymättylässä. Edessä on oikein kaunis talvinen maisema, runsaasti juuri satanutta lunta. Tätä on odotettu, lunta tuli ensi kerta tänä talvena. Olisikohan se koronan ansiota? Vai syytä?

Olen koronan riskiryhmää. 70 meni ajat sitten, toukokuussa tulee 80 vuotta täyteen. Istun täällä Kolkan lahden rannalla kunnes palaan kotipaikkakunnalle Espooseen. Pois en sieltä sitten enää pääse. Vapaa liikkuvuus, suomalainen perusarvo on hallituksen toimesta pyyhitty yli. Ihan tarkoin en ymmärrä, miksi Uusimaa piti eristää. Ilmeisesti se johtuu suomalaisesta terveydenhuollon byrokratiasta, jossa hoito halutaan varata kotimaakunnan asukkaille.

*

Suomessa toimet koronaa vastaan ovat samankaltaisia kuin muualla maailmassa, vaikka sairastuneiden luvut ovat tällä hetkellä kovin paljon alemmat.

Suomessa alkaakin huolestuttaa enemmän virustorjunnan taloudelliset seuraamukset, massatyöttömyys ja konkurssit. Tiedossa on pahempaa kuin 90-luvun alun laman aikana, arvioidaan. Toimiin on kuitenkin aika vaikea ottaa kantaa, kun ollaan vasta taipaleen alussa. Jonkin verran mietityttää se että Ruotsi uskoo tulevansa toimeen lievemmillä toimilla.

*

Hallitus on saanut toimistaan aika paljon julkista kiitosta. Se onkin tehnyt päätöksiään julkisessa sovussa sekä itsensä että presidentin kanssa. Yksituumaisuuteen vaikuttava tekijä on varmaan myös se, että media on hyvin lojaali politiikkaa kohtaan. Suomalainen yksituumaisuus toimii, jopa oppositio on lojaalisuuden vanki.

Sosiaalisen median palstoilta kylläkin kuuluu epäilyjä ja kritiikkiäkin. Mielenkiintoista on nähdä, mitä sanovat lähiajan gallupit. Arvelen, että korona tuottaa kyllä suuriakin muutoksia puoluekannatuksiin ja sotkee nykyiset kuviot. Mutta niiden muutosten arvioinnin aika on paljon myöhemmin.

Jarmo Virmavirta

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos