Pysytään kotona

Espanja elää tällä hetkellä synkintä vaihetta koronaviruksen kanssa. Viime päivinä kuolleiden määrä on noussut lähes tuhanteen päivässä. Uusia tartuntoja todetaan myös ennätysmäärä päivittäin.

Kriisi tulee kestämään vielä pitkään. Onneksi jo nyt on nähtävissä aika, jolloin ainoastaan parantuneiden käyrä osoittaa ylöspäin. Vaikka absoluuttiset kuolin- ja tartuntaluvut ovatkin hirvittäviä ja pelottavia, ne eivät kasva enää eksponentiaalisesti. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että yksi tartunnan kantaja tartuttaa tällä hetkellä vähemmän ympäröiviä ihmisiä kuin vielä viikko tai kaksi sitten.

Kaikki valo, mikä tunnelin päässä näkyy, johtuu siitä, että ihmisten fyysinen kanssakäyminen on vähentynyt. Iso merkitys kehityksessä on viranomaisten asettamilla määräyksillä, mutta vielä tärkeämpää on se, että ihmiset itse ovat ymmärtäneet pysyä kotona. Kun kaupungilla kulkee pakollisilla asioilla, on helpottavaa huomata, että lähes kaikki noudattavat turvaväliä toisiinsa. Se luo uskoa viruksen lyömiseen.

Elämä on nyt vaikeaa. Aurinko nousee huomennakin ja se hetki, että siitä päästään nauttimaan tulee ennemmin tai myöhemmin. Pysytään siis kiltisti kotona.

Koronavirus aiheuttaa paljon surua ja inhimillistä kärsimystä. Monelta on jo kuollut läheinen, vielä useampaa tuo suru kohtaa lähiaikoina. Yritetään tukea toisiamme ja koetetaan ymmärtää, että meidän kaikkien aika maapallolla on rajallinen.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos