Espanja koronamyrskyn silmässä

 

Tiistai-illan ja keskiviikkoillan välinen vuorokausi oli koronakuolemien suhteen toistaiseksi Espanjan synkin. Kyseisen 24 tunnin aikana covid-19 -tauti vaati 950 ihmishenkeä. Tämä oli kolmas vuorokausi peräkkäin, kun kuolonuhreissa jouduttiin kirjaamaan uusi ennätyslukema.

Uusia tartuntatapauksia kirjattiin saman vuorokauden aikana 8.102. Näin ollen Espanjassa todettujen tartuntojen kokonaismäärä nousi jo 110.238:aan. Tämä tarkoittaa sitä, että Espanja on todennettujen koronatartuntojen määrässä enää noin 300 kappaletta jäljessä Italiaa. Jos ihmeitä ei tapahdu, kirjataan Espanja huomenna Euroopan pahimmaksi koronapesäkkeeksi tartuntojen määrällä mitattuna. Virukseen kuolleita Italiassa on vielä toistaiseksi noin 3.000 enemmän kuin Espanjassa.

Torstaina 2.4. julkistetut Espanjan viralliset koronalukemat, jotka on päivitetty keskiviikkona 1.4. klo 21:

Andalusia:

  • Todettuja tartuntoja 6.972 (+580)
  • Tehohoidossa 280 (+20)
  • Kuolleita 343 (+35)
  • Parantuneita 228 (+46)

Espanja:

  • Todettuja tartuntoja 110.238 (+8.102)
  • Tehohoidossa 6.092 (+220)
  • Kuolleita 10.003 (+950)
  • Parantuneita 26.743 (+4.096)

Työttömyys räjähtänyt

Jobinpostia tuli torstaina muualtakin kuin terveydenhuollon saralta. Työministeriön luvut olivat myös mustaakin mustemmat. Koronakriisin alusta tähän hetkeen mennessä arvioidaan Espanjassa menetetyn lähes 900.000 työpaikkaa. Viimeisen vajaan kuukauden aikana työttömien määrä on noussut yli 300.000:lla. Maaliskuun lopussa Espanjassa oli 3,54 miljoonaa työtöntä.

Perheväkivalta kasvussa

Tilastot vahvistavat myös huolen perheväkivallan lisääntymisestä koronakriisin aikana. Työttömyys lisääntyy, rahahuolet kasaantuvat, seinät alkavat kaatua päälle eristyksissä jne. Kaikki tämä ja monet muut tekijät ovat johtaneet siihen, että hälytystilan aikana esimerkiksi puhelut parisuhdeväkivallan uhrien palvelunumeroon ovat nousseet 18%.

Asiantuntijat ovat huolissaan myös epävakaissa kotiolosuhteissa elävistä lapsista. Heidän kokemansa henkinen ja fyysinen väkivalta kasvaa myös vääjäämättä.

Fuengirola auttaa hädänalaisia

Kuten koko Espanajassa – ja koko maailmassa – myös Fuengirolassa koronapandemian seuraukset iskevät osaan kansasta kovemmin muin toisiin. Fuengirolan kaupunki pyrkii auttamaan kaikkein hädänalaisimpia asukkaitaan uudella tukikampanjalla.

Useat paikalliset yritykset, yksityiset ihmiset ja muut tahot ovat ilmaisseet halukkuutta tukea vaikeaan tilanteeseen joutuneita lähimmäisiään. Niinpä Fuengirolan kaupunki on avannut avustustilin, jonka kautta lahjoituksia voidaan jakaa niitä eniten tarvitseville. Rahaa voi lahjoittaa kuka tahansa, ja millaisen summan tahansa.

Avustustilin tilinumero on: ES56 2103 3047 5000 3001 9149. Sinne lahjoitettuja varoja hallinnoi Fuengirolan kaupungin sosiaalitoimi, joka maksaa rahoilla niiden laskuja ja muita kuluja, jotka ovat kaikkein tukalimmassa tilanteessa.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos