Arkea Koronan ehdoilla

 

Kaikkien arkielo on saanut uusia muotoja koronan myötä. Sen ovat huomanneet myös koiramme, vaikuttavat apaattisilta ja silmistä voi lukea kysymyksen ”miksi emme saa juoksennella ja kävelyt ovat niin lyhyitä”. Vaikea sitä on heille selostaa. Kohta tekee mieli hyppiä seinille, mutta tähän ulkonaliikkumiseskieltoon on totuttava ja sitä on noudatettava. Imperial College (lontoolainen yliopisto) on laskenut, että Espanjan ulkonaliikkumiskielto on tähän mennessä pelastanut 16.000 henkeä. Sama opisto on myös laskenut Espanjassa olevan vähintään seitsemän miljoonaa tartunnan saanutta. Ei enää naurata.

Taudin levitessä maailmalla tulee aina nerokkaita opastuksia taudin taltuttamiseksi. Somessa on kierrellut skottimiehen ihmelääke, joka pelastaa. Ohje on yksinkertainen; viskiä hunajalla. Tätä kaiketi porukka Iranissa oli lueskennellut. Siellä valitettavasti alkoholin käyttö on kiellettyä, mutta saahan sitä aina mustasta pörssistä. Joukko ihmisiä kuoli tai joutui sairaalahoitoon saatuaan metanolimyrkytyksen suojautuakseen virukselta. Alkoholi ei pelastanut, ojasta allikkoon. Valko-Venäjän presidentillä on varmaankin suomalaisia miellyttävä resepti tautiin, saunoa kovasti ja juoda vodkaa.

Suomessakin ravintolat ovat suljettuna 31. toukokuuta saakka, kuinkahan vapun käy?

Koronan myötä on aloitettu uusi lakko 1. huhtikuuta, vuokralaisten lakko, vaikkakin Espanjan päämisteri on luvannut, ettei ketään tulla häätämään kodistaan kuuteen kuukauteen ja vuokrienmaksuissa valtio tulee väliin.

Tuskin tänä vappuna kaikuu kaduilla ”Kansainvälinen”. Myös pääsiäisviikosta tulee nimensä veroinen, hiljainen viikko. Eikä rantoja olla kaivattu, satanut lähes joka päivä.

Kimmo Sahlman

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos