Lavis-Lavatanssijumppaa virtuaalisesti

 

Sirkku Pusa on tomera nainen Kouvolasta. Hän on kehittänyt uudenlaisen jumpan, joka perustuu lavatanssin askeleisiin.

-Jo pikkulapsena kuljin vanhempieni mukana lavatansseissa ja kärpänen puraisi jo siellä. Siinä keltaista jaffaa maistellessa aloin jo itse viisivuotiaana tapailemaan askelia. Lavatansseista tuli sitten nuoruudessa harrastus, muut menivät diskoon ja minä lavatansseihin, Pusa nauraa.

Pusa opiskeli liikunnanohjaajaksi ja pääsi töihin Kouvolan kaupungille. Hän veti erilaisia liikuntaryhmiä ja kuin sattumalta jumppaan alkoi tulla mukaan tanssillisia askeleita.

Sirkku Pusa teki intohimosta ammatin itselleen.

-Varsinainen lähtölaukaus oli, kun jumppautin Kouvolan senioreita. Siellä naiset tykkäsivät, kun soitin lavatanssimusiikkia. He tulivat juttelemaan ja kertoivat kaipaavansa tanssimista. Mies ei joko halua tanssia tai on jo edesmennyt. Siinä hetkessä minulle tuli mieleen, että järjestetään mummoille tanssit, joka toimii samalla liikuntana. Perustin tanssijumppa ryhmän, josta tuli valtavan suosittu.

-Olihan se hienoa, kun ensimmäiselle tunnille tuli lähes 70 ihmistä. Homma kasvoi nopeasti ja enimmillään ryhmässä oli 140 jumppatanssijaa. Siihen tarvittiin jo iso halli.

Lopullinen versio uudesta ryhmäliikuntakonseptista, sekä nimi Lavis syntyi yhdessä Pusan ja hänen nykyisen yhtiökumppaninsa Johanna Partasen kanssa automatkalla. Yhdessä Partasen kanssa Pusa päätti rekisteröidä Lavis nimen ja lähteä kehittämään siitä liiketoimintaa.

-Keväällä 2014 saimme homman käyntiin ja siitä asti olemme kouluttaneet useita satoja Lavis-ohjaajia. Tällä hetkellä arvioin, että Suomessa aktiivisia vetäjiä on noin 450.

Salista olohuoneeseen

Ryhmäliikuntana Lavis on saanut suuren suosion Suomessa. Yrittäjillä on koko ajan ollut mielessä myös ajatus Laviksen lanseeraamisesta virtuaalisena versiona. Koronavirus tyrehdytti ryhmäliikunnan, joten uusiin innovaatioihin tuli vauhtia.

-Meihin on ollut yhteydessä sellaiset ihmiset, joille syystä tai toisesta ei ryhmäliikunta sovi. Esimerkiksi hajusteallergiset tai ihmiset, jotka asuvat niin syrjässä, etteivät pääse osallistumaan. Nyt karanteenin aikaan tarve virtuaalisesti ohjatulle Lavikselle on ilmeinen. Tämän viikon pidämme nettitunnit maksuttomina ja ensi viikosta alkaen mukaan pääsee pienen maksun maksamalla.

Ohjatut Lavis-tunnit netissä tällä viikolla perjantaina klo 16 (klo 17 Suomen aikaa) ja lauantaina klo 11 (klo 12 Suomen aikaa). Jumppa löytyy osoitteesta http://www.lavis.fi

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos