Liikunnalla lihakset paranee

 Venla kertoo heidän yhtenä päivänä leikkineen nalleviestiä. Tässä hiukan tuntemattomassa viestissä nalle toimii viestikapulana puun ympäri juostavassa.

Tästä onkin hyvä aloittaa keskustelu siitä, mitä liikunta on lasten mielestä. Ensin mainitaan yleisiä lajeja kuten jalkapallo, tennis ja koripallo.

Tämän jälkeen lapset kertovat omista liikuntalajeistaan, joihin kuuluu paljon erilaisia hyppelyitä. Naru-, korkeus- sekä vieraampi liikuntalaji matohyppely. Hulavannekin mainitaan, mutta hiukan muunneltuna versiona. Tässäkin sovelluksessa hypitään. Perinteisen pyörittämisen sijaan hulavanteet ovat maassa ja niistä pompitaan vanteesta toiseen.

Lapset ovat hyvin perillä siitä miksi liikuntaa pitää harrastaa. Vastaukset tulevat nopeasti ja napakasti. Seela tietää, että ihmisen lihakset paranevat liikunnalla. Hyvin tiedetään myös luiden vahvistuvan, aivojen pysyvän kunnossa ja hiusten kasvavan, kun muistaa liikkua.

Viljan mielestä vanhemmiten pitää liikkua enemmän kuin nuorena, jotta voi kasvaa mummiksi tai vaariksi.

Juttelun päätteeksi lapset kertovat tekemistään riisipusseista, joiden kanssa he harjoittelevat trapetsikävelyä. Riisipussi pään päälle ja ympyrää kävelemään. Näin kehitetään tasapainoa.

Lasten kanssa keskustelussa tulee hyvin ilmi kuinka mukavaa ja tärkeää liikunta heidän mielestään on.

Virpi Pietarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...