Dolor y Gloria kahmi ”Espanjan Oscareita”

 

Viime lauantaina juhlittiin Málagassa ”Espanjan Oscarit” eli Goya-gaala. Gloria-myrskyn vuoksi oli pitkään epävarmaa pystytäänkö gaala järjestämään. Lopulta myrsky rauhoittui ajoissa ja illan teemaksi nousi toinen Gloria: Pedro Almodóvarin elokuva Dolor y Gloria oli odotetusti illan palkintorohmu. Se palkittiin peräti seitsemällä Goya-palkinnolla. Joukossa muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjaajan ja parhaan käsikirjoituksen Goya.

Epäilemättä yksi illan onnellisimmista voittajista oli Antonio Banderas, joka palkittiin samaisen elokuvan miespääosasta. Vuonna 2015 Banderas sai erikoispalkinnon elämäntyöstään, mutta nyt miehelle ojennettiin ensimmäistä kertaa Goya nimenomaisesta roolisuorituksesta. Illan tunteellisuutta lisäsi luonnollisesti se, että Banderas sai pystin rakkaassa kotikaupungissaan.

Banderas on ehdolla parhaan miespääosan palkintoon myös Hollywoodin Oscar-gaalassa helmikuussa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...