Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 31.5.219

Kaksi Suomalaista löydettiin eilen kuolleena Mijasin alueella. Henkilöt ovat mahdollisesti olleet kuolleena jo jonkin aikaa, sillä ruumiit löydettiin hajun vuoksi asunnosta, joka sijaitsee Rio Retortillo -nimisen kadun varrella. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että tapahtuma liittyy jollain tapaa huumausaineisiin.

Kommentti: Asia kiinnostanee luonnollisesti suomalaisia, mutta Suomen medialla on tapana tehdä lukuisia käännösvirheitä espanjasta tuleviin uutisiin. Jos havaitset räikeitä virheitä asiasta liittyviin uutisointeihin, niin reklamoi siitä heti, niin turhia huhuja ei lähde niin helposti liikkeelle. Rauha omaisille ja uhrien muistolle.

Huawei puhelinten myynti on romahtanut Espanjassa viime viikolla noin 30 %. Romahdus johtuu siitä, ettei puhelimiin saa jatkossa mahdollisesti tiettyjen muiden yhtiöiden ohjelmia tai päivityksiä.

Espanjassa panostetaan tällä hetkellä huimia summia uusiutuvaan energiaan ja sitä hyödyntäviin teknologioihin. Viimeisin julki tullut investointi on Acciona -yhtiön ja se on suuruudeltaan 2 miljardia euroa.

Jalkapalloon liittyvän sopupelivyyhdin tutkinta edistyy. Tällä hetkellä poliisi pitää Carlos Arandaa ja Raul Bravoa asiaan liittyvän toiminnan johtohenkilöinä. Heitä tutkitaan osallisuudesta järjestäytyneeseen rikolliseen toimintaan. Molemmat henkilöt ovat huipputason entisiä futisammattilaisia.

Málagan alueella hukkui eilen 85-vuotias mies taloyhtiön uima-altaaseen. Tapahtumaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Fuengirolassa poliisi on pidättänyt 46-vuotiaan britin huumekaupasta epäiltynä. Poliisin mukaan hänen asiakaskuntaansa on kuulunut myös suomalaisia. Pidätetty asui Fuengirolassa.

Ps/offtopic: Suomi on mainittu tänään Aurinkorannikon alueen espanjalaisten medioiden uutisoinneissa pelkästään huumausaineisiin liittyvien uutisointien yhteydessä. Toivottavasti tulevaisuudessa asia voisi olla toisin…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Joko tänä vuonna päästään koronasta eroon?

View Results

Loading ... Loading ...

YRITTÄJÄ

Oletko kiinnostunut mainostamaan Fuengirola.fi -lehdessä tai verkkosivuilla?