Espanjan uutiskatsaus 30.9.2019

 

Teneriffalla oli viikonloppuna suuri sähkökatko, joka pimensi satojen tuhansien ihmisten kodit. Nyt sähkökatko on saatu korjattua, mutta sen syystä on vielä epäselvää tietoa liikkeellä. Varhaiset tiedot puhuivat muuntajan räjähdyksestä, mutta täyttä varmuutta ei ole.

FC Barcelonan surkeasti alkanut kausi on ajanut seuran johtoportaan ja pelaajat jonkinasteisen välirikon partaalle. Riitojan puidaan tällä hetkellä mediassa, joka tuskin helpottaa tilannetta.

Kommentti: Tilanne on ymmärrettävä, sillä seuran, jolla on jopa 3 maailman top 5 pelaajasta odotetaan pärjäävän edes kansallisessa sarjassa. Asiasta oikeasti perillä olevat syyttävät tilanteesta Barcelonan pelityyliä, jossa Messin rooli ylikorostuu. Kun Messi on poissa, peli ei kulje…

Espanjan median kultapoika Fernando Alonso on oikonut hieman lausuntojaan mahdollisen paluunsa suhteen. Nyt Alonso toteaa ettei paluu olekaan ajankohtainen.’

Espanjaa jo pitkään vaivannut ja viranomaisten osin vähättelemä listeriaepidemia on saapunut Málagaan. Ota tämä huomioon omissa toimissasi ja kiinnitä huomiota hygienieaan ja ruuan valmistukseen oikeaan tapaan. Jos lähipiirissäsi on raskaana olevia henkilöitä, muistuta heitä raskausajan ohjeista ruokailun suhteen. Listerian tiedetään aiheuttaneen useita keskenmenoja tänä vuonna Espanjassa.

Málagan alueella vanhojen asuntojen hinnat ovat pysyneet tänä kesänä suhteellisen vakaina ja tilastojen mukaan pudotusta olisi alle 1%. Keskihinta on tällä hetkellä Málagan provinssissa 2152 euroa neliöltä.

Esteponan alueella on kadonnut lauantaina uimari, joka on edelleen kateissa.

Marbellan Puerto Banuksen alueella on pidätetty henkilö jonka epäillään kuuluneen järjestäytyneeseen rikollisryhmittymään. Rikollisen toiminnan epäillään liittyvän Ceutan alueen järjestelmälliseen hashiksen salakujetukseen.

Thomas Cookin konkurssin vaikutuksia pohditaan edelleen, ja tilanne on osin epäselvä. Ilmeisesti yhtiön toiminnan loputtua jopa 500 hotellia joutuu lopettamaan toimintansa. Tällä hetkellä ei ole selvää montako hotellia Espanjassa joutuu laittamaan lapun luukulle.

Lähteet:
Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...