Vaarallinen ryöstäjä rautoihin Marbellassa

 

Luxemburgin kansalainen ehti olla pakosalla yli kuusi vuotta huhtikuussa 2013 tapahtuneen ryöstön yrityksen jälkeen. Nyt kiinni napattu, toistaiseksi nimettömänä pidetty henkilö johti tuolloin 5-7 henkilön ryöstöjoukon luxemburgilaiseen rahankuljetusyhtiön päkonttoriin räjähteiden ja automaattiaseiden voimalla. Poliisi saapui kuitenkin paikalle ennen kuin ryöstäjät pääsivät käsiksi rahoihin, ja ryöstäjät lähtivät pakosalle.

Paon aikana ryöstäjät muun muassa virittivät poliisille väijytyksen ja ampuivat poliisia kohti 47 laukausta. Lopulta rikolliset vielä polttivat toisen pakoautonsa ja pakenivat jalan.

Ryöstäjistä annettiin saman tien euroopanlaajuinen pidätysmääräys epäiltyinä murhayrityksestä, aseiden, räjähteiden sekä ammusten salakuljetuksesta, väkivaltaisesta ryöstöstä ja rikollisjärjestöön kuulumisesta.

Lauantaina 26.10. Belgian ja Luxemburgin poliisit ottivat yhteyttä Espanjan kollegoihin, saatuaan vinkin epäillyn oleilusta Aurinkorannikolla. Poliisille kävi nopeasti selville, että etsintäkuulutetulla oli samana päivänä syntymäpäivät, joten isku päätettiin tehdä nopeasti.

Sunnuntain, 27.10. aamuyön tunteina hänet otettiin kiinni Puerto Banuksessa sijaitsevasta yökerhosta. Pidätyksen jälkeen poliisi löysi väärennetyn ranskalaisen henkilötodistuksen, jonka avulla pidätetty oli liikkunut pakomatkallaan.

Pidätetty luovutetaan Luxemburgiin oikeuden eteen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...