Espanjan uutiskatsaus 29.10.2019

 

Espanjaa järisyttää tällä hetkellä tieto siitä, että Zlatan Ibrahimovic saattaa siirtyä pelaamaan Espanjaan. Asialla ei tosin ole juurikaan mitään faktapohjaa, vaan asia perustuu Zlatanin yksittäiseen twiittiin, jonka voi tulkita miten vain.

Madridissa on löytynyt asunnosta muumioitunut ruumis.

Kommentti: Tämä uutinen on ymmärretty ja tulkittu sen kontekstin suhteen Suomessa väärin. Se, että asunnosta löytyy ruumis, ei hetkauta ketään Espanjassa. Syy siihen miksi asia saa niin paljon huomiota Espanjassa on se, että espanjalaiset eivät voi ymmärtää miten vanhus on jätetty yksin ilman suvun jatkuvaa hoivaa, jotka olisivat havainneet eläkeläisen poismenon varmaankin viikossa.

Asuntolainojen kysyntä on romahtanut Espanjassa viimeisen 12 kuukauden aikana noin 30%.

Málagan alati tehokas poliisi on pidättänyt Marbellassa Luxemburgin etsityimmän rikollisen. Häntä odottaa kotimaassaan arviolta 22 vuoden tuomio. Espanjan poliisi pitää operaatiota menestyksenä.

Kommentti: Kaikki kunnia Espanjan poliisilaitokselle, mutta lyhyen tutkivan journalismin pohjalta asiaan liittyen joudun toteamaan, ettei Espanjan poliisi paikallistanut em. henkilöä. Henkilön paikallistivat BENELUX-maiden omat viranomaistahot.

Espanjan poliisi on ollut myös tehokkaana huumeiden vastaisissa operaatioissaan ja nyt haaviin jäi organisaatio jonka hallusta löytyi yli 400 kiloa marihuanaa ja merkittävä summa käteistä rahaa. Pidätettyjä henkilöitä kertyi 11 kappaletta ja ilmeisesti osa heistä otettiin kiinni Málagan alueelta.

Kommentti: Koska asiaan liittyviä onnistuneita pidätyksiä on niin paljon, julkaistaan niistä vain yksi per vrk näissä pikauutisissa.

Málagan poliisi on kaikkien muiden pidätystensä lomassa pidättänyt myös taskuvaraskaksikon joka oli syyllistynyt myös luottokorttipetoksiin.

Kommentti: Huom. Vaikka nyt vaikuttaa siltä, että Espanjan poliisi on putsannut miltei kaikki maassa mahdollisesti olleet rikolliset, on silti mahdollista että muutama on vielä vapaalla jalalla. Noudata siis samaa varovaisuutta kuin ennenkin.

Esteponan kaupunginvaltuusto paistattelee julkisuudessa uuden hankkeensa kanssa, jolla lasketaan merkittävästi alueen hiilidioksidipäästöjä. Pormestari Urbano toteaa hankkeen olevan erittäin tärkeä ja siihen osallistuu useita alueen kunnallisia rakennuksia.

Kommentti: Uutinen on oikeastaan mitätön ja turha. Huvittavaa on sen sijaan se, että koko projekti perustuu lamppujen vaihtoon neljässä rakennuksessa… Jos Estepona haluaa oikeasti huomiota ja palstatilaa, sen kannattaisi vaatia herra Nacin palauttamista takaisin Esteponaan, jossa hän mitä ilmeisemmin vietti hyvin rauhallista paikalliselämää.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...