Koko maailma saapuu taas Fuengirolaan

Fuengirolan kansainväliset päivät, Feria internacional de los Pueblos, saavuttaa tänä vuonna merkittävän rajapyykin. Kulttuuria ja kulinarismia ympäri maapallon yhteen kokoava tapahtuma järjestetään jo 25. kerran.

Juhlat käynnistyvät jo tiistaina, 30.4. vaikka virallinen avajaiskulkue järjestetäänkin vasta seuraavana päivänä, kun 1.5. on Espanjassa kansallinen vapaapäivä.

Avajaiskulkue on perinteisesti ollut erittäin näyttävä. Mukana olevat maat esittelevät kansallispukujaan ja -tanssejaan ynnä muuta varsinaisessa karnevaalihengessä.

Avajaiskulkue starttaa tuttuun tapaan kaupungintalon edustalta, Plaza de Españalta, klo 11.30. Sieltä reitti kulkee Avenida Condes de San Isidroa ja Avenida Matías Sáenz de Tejadaa pitkin linja-autoasemalle, siitä Calle Alfonso XIII:tta kauppahallille, josta Paseo Jesús Santos Reiniä pitkin feria-alueelle.

Kulkueessa on tänä vuonna yli tuhat osallistujaa. Sivusta seuraaville katsojille – ainakin onnekkaimmille heistä – on silmänilon lisäksi luvassa myös pieni muisto, kun yleisölle jaetaan kaikkiaan 5.000 juhlahattua.

Yli 30 maata

Viiden päivän ajan Fuengirolan feria-alueella pääsee jälleen varsin kattavalle maailmanympärysmatkalle. Yhteensä 33 osaston joukossa on 32 valtiota plus Havaijin osavaltio.

Esimerkiksi Argentiinan grilliherkut ja Brasilian sambarytmit ovat jälleen edustettuina. Muita kaukaisempia vieraita tulee muun muassa Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Japanista. Juhlia riittää lähes aamuun asti, sillä kaikki osastot ovat auki vähintään yhteen, monet neljään aamulla.

Oleellinen osa kansainvälisiä päiviä on myös alueelle pystytettävä huvipuisto. Espanjalaiseen tapaan jokaisen härvelin äänentoisto on viritetty vähintään täysille. Tänä vuonna järjestäjät ovat kuitenkin luvanneet tähän poikkeuksen.

Esimerkiksi autismikirjoon kuuluvista vaivoista kärsivien, ja toki muidenkin melua vieroksuvien huomioimiseksi huvipuistolaitteet säädetään äänettömiksi keskiviikkona ja perjantaina klo 17-19.

Suomi aitiopaikalla

Suomen osasto kansainvälisillä päivillä on jälleen jotakuinkin parhaalla paikalla. Sinivalkoiseen tunnelmaan pääsee mukaan heti ensimmäisessä casetassa vasemmalla. Suomi-osaston tarjonnasta vastaa jo kahdeksatta kertaa Marko Levander.

– Sauna saatiin juuri varmistettua tämänvuotisillekin juhlille, Levander vastaa kiihtyvien kiireiden keskeltä.

Aiempien vuosien kokemuksella hän tietää, että vaikka sauna on koko ajan lämpimänä, on sen merkitys enemmän olla näytillä kuin houkutella kylpijöitä.

– Mutta totta kai saunaan pääsee myös löylyihin. Halutessaan voi vaikka varata vuoron etukäteen, Levander huomauttaa.

Mitä ruokaan tulee, on luvassa merellistä teemaa.

– Lohi on jälleen pääosassa. Viime vuonna meillä oli välillä jopa 50 metrin jonot loimulohelle. Tänä vuonna logistiikkaa parannetaan, mutta jonoilta silti tuskin vältytään.

Lohen lisäksi lautasille pääsyä odottelevat myös kulta-ahvenet, lihapullat ja grillimakkarat. Palanpainikkeeksi tarjolla on luonnollisesti lonkeroa ja suomalaisia oluita. Rohkeimmille (ei-suomalaisille) eksotiikan etsijöille löytyy myös esimerkiksi salmiakkikossua.

Kansainväliset päivät Fuengirolan feria-alueella

  • 30.4. – 5.5.
  • Ti auki klo 19-04
  • Muina päivinä klo 13-04
  • Avajaiskulkue ke klo 11.30
  • Lisätiedot: twww.fipfuengirola.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...