Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 28.3.2019. Alonso rallikuskiksi?, golfturismia, vaaliennusteita ja muuta mielenkiintoista.

– Tällä hetkellä kaikki Fernando Alonson tekimiset ja sanomiset saavat laajaa huomiota Espanjan medioissa. Alonso oli testannut Dakar-tyylistä ralliautoa josta hän oli pitänyt. Espanjan media pitää tätä merkkinä Alonson siirtymisestä rallin pariin.

– Espanjassa niin kutsutuista turismin eri segmenteistä Golf-turismi tuottaa eniten Espanjan turismille. Parhaat turistit tulevat asian tiimoilta Ranskasta ja kuluttavat keskimäärin 2125 euroa Espanjaan suuntautuneella lomallaan, Toisena tulevat britit, joiden tulevaisuus turismisegmenttinä on hyvin epävarmaa tällä hetkellä.

– Mikäli vaaliennusteet pitävät paikkansa PSOE ottaa vaaleissa murskavoiton ja PP ottaa takkiinsa oikein kunnolla. Aika näyttää ja tilanne elää. Teoriassa selvä vaalivoitto voisi helpottaa Espanjan alati sekavaa sisäpolitiikkaa ja tuoda kenties jonkinlaisen poliittisen linjan maalle, joka on viime vuosina vaeltanut politiikassa kriisistä toiseen.

Malagan rannikolle on annettu viranomaisten toimesta säävaroitus perjantaille voimakkaan aallokon johdosta.

Fuengirola hyväksyi eilen uuden asetuksen joka mahdollista aiempaa suuremman sosiaalisen hätäavun alueen hädänalaisille perheille. Ennen tuen hakemista tulee olla ollut Fuengirolan asukkaana vähintään vuoden. Innokkaille suomalaisille tiedoksi, että tuki on harkinnan varainen, ei siis automaattisesi saatava sosiaalinen etuus.

– AIRBNB kampanjoi verottajan kanssa ja tarjoa apua oikeaoppisen veroilmoituksen tekemiseen Espanjassa.

* Itse vertaisin tätä hieman paradoksaalista tapahtumaa siihen, että Talvivaara alkaisi Suomessa kampanjoimaan luonnonsuojelun puolesta ympäristöministeriön kanssa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...