Muista äänestää

Ensi viikolla on äänestämisen aika. Ennakkoäänestys toteutetaan ulkomailla 3.-6.4. eli ensi tiistaista lauantaihin. Aurinkorannikolla äänensä voi antaa Fuengirolan seurakuntakodilla tai Torremolinosin Kymppipaikassa.

Täällä voit äänestää, olit sitten millä statuksella tahansa. Lomamatkalainen voi käydä äänestämässä eksoottisessa ympäristössä tai Espanjassa kymmeniä vuosia asunut voi käyttää kansalaisoikeuttaan jo tutuksi tulleella tavalla. Ainoat kriteerit ovat Suomen kansalaisuus, riittävä ikä ja virallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi.

Ulkosuomalaiset ovat perinteisesti aika laiskoja äänestämään. Äänestysprosentti huitelee kymmenen paikkeilla. Jos tuon luvun saisi Aurinkorannikon suomalaisista, se todennäköisesti olisi korkeampi, silti melko matala. Tehdäänpä näissä vaaleissa yhteinen päätös, yllätetään kaikki ja käydään sankoin joukoin uurnilla.

Poliitikot ovat käyneet ahkerasti Aurinkorannikolla tänä keväänä. Jokainen on luvannut parannuksia asioillemme. Kaksi keskeistä teemaa on noussut esille näiden vierailujen aikana. Politiikoilta on tivattu muutosta Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaaksi oton perusteisiin. Toinen teema on ollut hoivapalvelujen mahdollistaminen Suomen rajojen ulkopuolella, vaikkapa Aurinkorannikolla.

Poliitikoilla on tapana luvata paljon. Käytännössä kaikki täällä vierailleet ovat luvanneet edistystä molempiin mainittuihin asioihin. Jos vaalipiirit ja muut asiat osuvat kohdalleen, äänestäkää täällä vierailleita poliitikkoja. Valvokaa myös vaalien jälkeen, että he pitävät kiinni lupauksistaan Aurinkorannikon suomalaisyhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...