Sohailin uusi nousu

Sohailin linna Fuengirolan kupeessa elää todellista renessanssikautta. Tuskin koskaan sen yli tuhatvuotisen historian aikana yhtä monen ihmisen kiinnostus on kohdistunut linnan muureihin ja sen aluskukkulaan. Vuosisatojen hiljaiselon jälkeen linnalla on taas elämää.

Ensi kesän Marenostrum konserttisarja järjestetään sekä linnan raunioissa, että sen ulkopuolella olevassa rinteessä. Konserttisarjan avaa Jari Sillanpää huhtikuun lopussa. Kesän aikana järjestettävät konsertit keräävät satoja tuhansia ihmisiä nauttimaan hyvästä musiikista ja historiallisesta ympäristöstä.

Sillanpään lisäksi myös muita suomalaisia pääsee upeisiin puitteisiin esiintymään. Kesäkuun puolivälin Rock the Coast -festareilla nähdään Michael Monroe, Tarja Turunen, Von Hertzen Brothers ja Wintersun. Suomalaisten lisäksi varsinaiset päätähdet festarilla ovat Scorpions ja Ritchie Blackmore´s Rainbow. Tanakkaa tavaraa siis. Toukokuussa linna saa vieraakseen Bob Dylanin ja heinäkuussa Rod Stewartin.

Historiallisen ympäristön valjastaminen populaarikulttuurin areenaksi on hieno ele ja teko Fuengirolan kaupungilta. Turisti, joka kuulee Rod Stewartin laulavan Do ya think I´m sexy heinäkuun kuumassa yössä, Välimeren rannalla, vanhan linnan maisemissa, muistaa varmasti käyneensä Fuengirolassa. Parempaa matkailumainosta ei voi olla.

Linnan suosiota tulevaisuudessa lisää myös piakkoin alkavat arkeologiset kaivaukset. Tiedetään, että Fuengirola -joen suistossa, linnan alapuolella eli Rooman valtakunnan aikaan tiivis ja vilkas kaupunkiyhteisö. Tuon kaupungin nimi oli Suel. Se kaivetaan seuraavan kuuden vuoden aikana esiin ja siitä tulee varmasti huomiota herättävä historiallinen vetonaula.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa joululahjoihin?

View Results

Loading ... Loading ...