Kevään ensihelteet saapuvat Andalusiaan

Tuleva viikonloppu on eteläisessä Espanjassa parasta mahdollista ulkoiluaikaa. Lämpötila nousee varsinkin sisämaassa suomalaisittain hellelukemiin.

Viikonlopun lämpimin päivä on sunnuntai. Silloin suomalainen helleraja 25 astetta rikkoutuu käytännössä koko Andalusiassa aivan rannikkoseutuja lukuun ottamatta. Esimerkiksi Sevillaan ennustetaan jopa 27 astetta sunnuntai-iltapäiväksi.
Meri viilentää rantaviivan läheisyyttä siinä määrin, että Fuengirolaan luvataan korkeimmillaan sunnuntaille 23 astetta lämmintä. Käytännössä lämpö nousee kuitenkin korkeammaksi, mikäli tuuli ei viilennä ilmaa runsaasti. Tuuliennusteissa näkyy vain heikkoa tuulta, sunnuntaille ennustetaan alle 2m/s.

Myös yölämpötilat ovat nousussa. Vielä viime viikolla rannikolla mittari painui yöllä alle kymmeneen asteeseen, viikonloppuna elohopea pysyttelee lähellä 15:tä astetta myös öisin. Yölämpötiloissa meren läheisyys vaikuttaa päinvastoin kuin päivällä. Fuengirolassa yöt ovat lämpimiä, Sevillan päivähelteistä huolimatta yöllä kannattaa pukeutua lämpimästi, alimmat lämpötilat ovat 5-7 astetta.

Sään ja pukeutumisen suhteen eletään murrosvaihetta. Osa kulkee toppatakeissa, osa shortseissa.

Aurinkoisuuden suhteen perjantai näyttää kaikkein pilvisimmältä päivältä. Lauantaina ja sunnuntaina taivaalla saattaa liikkua joitain kumpupilviä, mutta aurinko paistaa käytännössä koko päivän.

Pidempiaikaisissa ennusteissa näyttää siltä, että koko maaliskuu vietetään kuivissa, kohtuullisen lämpimissä keleissä. Sunnuntain jälkeen sää viilenee jonkin verran sekä rannikolla että sisämaassa. Accuweatherin pitkäaikaisen ennusteen mukaan seuraava sadepäivä on tasan kuukauden kulutta aprillipäivänä 1.4.

Sää Aurinkorannikolla on ollut kuluneena talvena vaihteleva. Loka-marraskuu oli kylmä, tuulinen ja sateinen. Aurinko tuli pysyvästi esiin joulukuun alkupäivinä ja on siitä saakka ollut lähes jokapäiväinen ystävämme. Toki mukaan on mahtunut jokunen pakollinen sadepäiväkin.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...