Espanjan uutiskatsaus 27.11.2019

 

Tänä aamuna Malagan kulmilla kuoli 51-vuotias motoristi törmättyään kuorma-autoon.

Näissä uutisissa on kirjoitettu noin puolivuotta siitä, ettei Espanja todennäköisesti tule selviämään eläkkeidensä maksusta tulevaisuudessa. Nyt aiheeseen on tarttunut myös OECD, joka ilmoittaa saman. OECD ei ymmärrä miksi Espanja lopetti vuonna 2013 aiheeseen liittyvät toimenpiteet. Toinen keskeinen seikka jonka OECD nostaa esille ongelmana on espanjalaisten varsin varhainen poistuminen eläkkeelle noin 61-62 vuoden iässä.

Kommentti: Sosialistihallinnolle eläkkeiden nostolupaukset ja toteutukset olivat yksi syy vaalivoittoon, mutta myös lähde moneen uuteen ongelmaan. PSOE tuskin kykenee muuttamaan politiikkaansa niin nopeasti kuin olisi talouden tervehdyttämisen kannalta järkevää.

Ei päivää ilman uusia dramaattisia futishuhuja, joita siis luetaan Espanjassa enemmän kuin politiikkaa. Tämän päivän suur-uutinen on se, että Messi ehkä saattaa lopettaa uransa 2021.

Kommentti: Kuka ei tosin tiedä mistä huhu on peräisin, vaikka sen sanotaan olevan peräisin Messin puhelinkeskusteluista Neymarin kanssa.

Malagan alueen parhailla alueilla normaaleilla asuntojen vuokrauksen vuokratuotoilla päästään tällä hetkellä noin 8% vuosikertymään. Normaali tuotto % huitelee noin 6 prosentin tietämillä.

Esteponan pormestari herra Urbano on vastaanottanut palkinnon alueen keskustan suojelemiseen liittyen. Esteponan keskustan kehittämisen hanke alkoi vuonna 2012.

Kommentti: Ironista, mutta ”urbano” palkinnon vastaanotti herra Urbano…

Galician alueella poliisi on paljastanut laittoman kuljetusliikennetoiminnan johon kului 8 bussia.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...