Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 28.5.219

Espanjan jalkapallossa kuohuu. Poliisi on pidättänyt useita pelaajia mm. Málagan entisen pelaajan Carlos Arandan, joita epäillään rikollisesta ottelumanipulaatiosta. Poliisi tutkii asia järjestäytyneenä rikollistoimintana. Asiasta tullee lisää tietoa joka päivä tällä viikolla, sillä aihe on Espanjassa hyvin herkkä ja herättää suuria tunteita.

EU:n alueella (eli myös Espanjassa) otetaan käyttöön uusia 100 ja 200 euron seteleitä ja vanhat 500 euron setelit poistetaan käytöstä. Alkuun kannattaa olla tarkkana, sillä jollet tiedä miltä uusien seteleiden tulee näyttää tai tuntua, voit tulla helposti huijatuksi. Ohessa linkki, jossa hyvää tietoa väärien eurojen tunnistamisesta: https://yle.fi/uutiset/3-10618827. Opettele myös lisäksi miltä uusien setelien tulee oikeasti näyttää, vaikkapa seuraavasta linkistä: https://yle.fi/uutiset/3-10804098.

Espanjan pankki on huolissaan pääministeri Sanchezin ”vaalikiimassaan” antamista eläkelupauksista, joiden mukaan eläkkeitä pitäisi nostaa. Pankin mukaan eläkejärjestelmä on vuosi tasolla yli kymmenen miljardia alijäämäinen, joten joitakin toimenpiteitä tulisi tehdä, jotta Espanjan kyky maksaan ylipäätään eläkkeitä turvataan tulevaisuudessa.

Villanuevan alueella mitattiin eilen maanjäristys, jonka voimakkuus oli 3,5 Richteriä.

Fuengirolassa eräs yrittäjä yritettiin ryöstää väkivaltaisesti ilmeisesti oman entisen työntekijän ja tämän apurin toimesta. Ryöstö kuitenkin epäonnistui ja ryöstön yrittäjät pidätettiin. Ryöstäjät tarvitsivat ilmeisesti rahaa velkojen maksuun.

Kommentti: Tapahtuman ajankohta on hieman epäselvä. Osassa mediaa se uutisoitiin tänään, mutta ilmeisesti kyseessä on viime kuussa tapahtunut asia, joka tuli nyt tuomioistuinkäsittelyyn.

Espanjan pankit joutuvat ilmeisesti maksamaan asuntovelallisille takaisin väärin perustein perittyjä korkoja miljardien edestä. Jos olet asuntovelallinen, selvitä oikeasti pätevältä juristilta voitko olla oikeutettu saamaan korvauksia asian johdosta, äläkä usko mitään yksittäisiä artikkeleita (tämä mukaan lukien) miten asia tulisi hoitaa. Asiasta on liikkeellä väärää tietoa ja vääriä uskomuksia, joiden johdosta voit jäädä ilman sinulle kuuluvia korvauksia.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...