Samettisilmä Julio Iglesias Suomeen

Julio Iglesias on Espanjan kautta aikain menestyinen laulaja. Miksi ei olisi, hän on komea, karismaattinen ja sielukas esiintyjä. Julio Iglesiaksen ääni sulattaa sydämet, parhaimmillaan hän on tunteikkaissa balladeissa.

Julio Iglesiaksen ura on kestänyt jo kunnioitettavat viisikymmentä vuotta. Kaikella on aikansa, myös Iglesias on päättänyt vetäytyä eläkkeelle ja hän aloitti helmikuussa maailmanlaajuisen jäähyväiskiertueensa. Helsinki saa kunnian olla yksi harvoista Euroopan kaupungeista, jonne kiertue ulottuu. Julio Iglesias esiintyy Helsingin jäähallissa keskiviikkona 12.6.

Iglesias syntyi Madridissa syyskuussa 1943. Hän haaveili jalkapallomaalivahdin urasta, mutta vakava auto-onnettomuus katkaisi siivet urheiluhaaveilta. Musiikki tuli urheilun tilalle ja jälkeenpäin miettien Iglesisias on varmasti tyytyväinen uravalintaansa.

Julio Iglesias on levyttänyt urallaan yli 80 albumia. Niitä on myyty maailmanlaajuisesti noin 300 miljoonaa kappaletta ja niistä on kertynyt noin 2.600 jalometallialbumia. Hän on konsertoinut kaikkialla maailmassa ja on arvioitu, että konsertteja on vuosien varrella seurannut yli 60 miljoonaa silmäparia.

Soolouran lisäksi Iglesias tunnetaan ansioituneena duettojen esittäjänä. Hän on duetoinut menestyksekkäästi esimerkiksi Frank Sinatran, Stevie Wonderin, Dolly Partonin, Diana Rossin ja Willie Nelsonin kanssa.

Julio Iglesiaksen kahdeksesta lapsesta musiikkiuralla on parhaiten menestynyt Enrique. Muillakin lapsilla on taipumusta musiikin suuntaan, mutta suuri läpimurto puuttuu vielä.

The 50th anniversary -jäähyväiskiertueen Helsingin konserttiin lippuja voi ostaa osoitteesta https://www.tiketti.fi/julio-iglesias-helsingin-jaahalli-helsinki-lippuja/60064 .

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...