Maanantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 27.5.219

Suomen jääkiekon MM-kultaa on juhlittu Espanjan suomalaisissa paikoissa ansaitun sivistyneesti ja suomalaisten hyviä käytöstapoja on ihailtu suuresti. Suomalaiseen juhlakulttuuriin eivät näet kuulu autojen polttamiset tai mellakat poliisin kanssa. Paikallinen lehdistö ei ole noteerannut MM-kultaa kovinkaan suuresti

”Kunnallisvaalien” tulokset ovat tulleet illalla julki ja alueellisia eroja on suuresti. Esimerkiksi Málagan alueella eniten ääniä saaneeksi puolueeksi nousi Partido Polular noin 40% äänisaaliilla. Toiseksi kiilasi Espanjan parlamentin valtapuolue PSOE noin 32%:lla ja usein kohua herättävä VOX jäi runsaan 4% äänisaaliiseen. Koko Espanjan ykkönen oli parlamenttivaalien tapaan PSOE, joka jatkoi näin ollen suosionsa kasvua maanlaajuisesti. Alueellisesti esiintyy kuitenkin suurta vaihtelua ja eri alueiden äänituloksia voi halutessaan katsoa oheisen linkin kautta:

https://resultados.elpais.com/elecciones/2019/municipales/

Partido Popularin äänisaalis Fuengirolan alueella taannee suomalaisillekin tutun Ana Mulan pysymisen kunnallispolitiikan vallankahvassa alueella.

Madridissa koiransa kanssa poliisin kimppuun hyökännyt mies on pidätetty.

Voimakkaasti henkilöstöään ja pankkikonttoreitaan saneeraava Santander on julkaissut lisää tietoja saneeraustensa kohteista ja käytännön toimista. Málagan alueelta suljetaan 20 konttoria ja maanlaajuisesti konttoreita suljetaan 1150 kappaletta.

Espanjalaislehti veikkaa Olli Rehnin tulevan valituksi EU-komission korkeaan virkaan Maria Draghin tilalle.

Kommentti: Sinänsä ironista, mutta Olli Rehn saa näin ollen joissakin Espanjan lehdissä enemmän siis palstatilaa kuin MM-kultaa voittanut leijonajoukkue.

Espanjan pankkisektori saattaa sijoittaa isolla kädellä huvipuistoja hallinnoiviin yhtiöihin tulevaisuudessa. Tämä on sinänsä järkevää, sillä mikäli näin saadaan alueelle lisää turismia, hyötyvät paikalliset pankit siitä joka tapauksessa pitkällä aikavälillä.

NBA:n finaaleissa kohtaa ensi kertaa kaksi Espanjan kansalaista vastakkain. Gasol ja Ibaka kohtaavat toisensa ensi kerran tämä viikon torstaina.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...