Ana Mula voitti vaalit Fuengirolassa

Sunnuntaina Espanjassa pidettiin Eurovaalien yhteydessä kunnallisvaalit. Fuengirolassa ”vanhat” puolueet jopa vahvistivat asemiaan. Pormestarina jatkaa Ana Mula.

Keskusta-oikeistolaisen Partido Popularin (PP) pormestariehdokas Ana Mula onnistui kampanjassaan ilmeisen hyvin. Vaikka PP menetti valtakunnan tasolla asemiaan, Fuengirolassa Mulan joukot onnistuivat jopa nappaamaan itselleen yhden paikan lisää kaupungin valtuustosta. Valtuustossa on 25 jäsentä ja heistä 15 on PP:n riveistä.

Myös sosialistipuolue PSOE menestyi hyvin ja sai yhden paikan lisää. Heidän valtuutettujen määränsä on nyt kuusi kappaletta. Vox sai uutena ryhmänä yhden valtuutetun, Ciudadanos ja Izquierda unidad menettivät molemmat yhden paikan ja joutuvat nyt tyytymään yhteen valtuutettuun.

Prosentuaalisesti äänet jakautuivat seuraavasti:
PP    51,04%
PSOE    22,39%
Ciudadanos    9,95%
Vox    5,75%
IU    5,48%
Podemos    3,91%

Fuengirolan lähikunnista Benalmadenassa PSOE eteni suurimmaksi puolueeksi, mutta ei päässyt lähellekään yksinkertaiseen enemmistöön tarvittavaa yli 50%:n ääniosuutta. Mijasissa PP säilyi suurimpana, mutta kunnallispolitiikan kiharaisuus jatkuu erilaisten ”epäpyhien” liittoutumien kautta. Torremolinosissa tilanne PP:n ja PSOE:n välillä oli tiukka, PP säilytti niukasti suurimman puolueen paikkansa. Marbellassa PP nousi yhden lisäpaikan turvin hallitsevaksi puolueeksi.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...