Vihakouluttaja unelmien äärellä

 

Jari Koponen käyttää itsestään nimikettä vihakouluttaja. Hänen mielestään viha on välttämätön, arvokas ja tärkeä tunne. Hänen mukaansa vihan tarkoitus on suojella ja puolustaa rakkautta.

Koposen tie vihakouluttajaksi on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Omien sanojensa mukaan hän päätti jo viisivuotiaana, että hän ei halua koskaan tuntea vihaa tai olla vihainen. Eikä omasta mielestään myöskään ollut. Syynä päätökseen oli lapsuudenkodissa vallinnut oman vaarin aiheuttama pelon ilmapiiri.

Päätös kantoi aikuisuuteen asti, kunnes vuonna 1992 Jari Koponen koki totaalisen romahduksen. Puolen vuoden Aasian matkalta kotiin palattuaan hän törmäsi tilanteeseen, jossa elämältä putosi pohja. Asiat joista hän oli tottunut saamaan sisällön elämäänsä, eivät yhtäkkiä tuntuneetkaan miltään. Lopulta, kuten Koponen itse asian ilmaisee, jäljellä oli vain kauhu.

Loputon kauhun tunne vei Jari Koposen lopulta lähelle itsemurhaa. Ennen lopullisen ratkaisun toteuttamista hän päätti vielä kokeilla terapiakurssia. Sitä kautta valoa tunnelin päässä alkoi pikkuhiljaa kajastaa.

Pitkän toipumisen aikana Jari Koponen alkoi ymmärtää vihantunteen merkityksen, ja siihen tutustuminen alkoi kiehtoa. Se polku vei hänet lopulta vihakouluttajaksi, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään vihaa ja käyttämään sitä hyvän suojelemiseen.

Parhaillaan Jari Koponen on Fuengirolassa herättämässä ihmisten ajatuksia hieman toisenlaisilta näkökannoilta. Hän pitää Studio Mind Bodyssa junakadulla tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina kaksiosaisen kurssin teemalla Unelmista totta.

Kurssin kantavia ajatuksia on se, että kukaan meistä ei pysty tavoittamaan unelmiaan yksin. ”Uskallanko tarvita apua unelmieni toteuttamiseksi? Mitä tapahtuu, jos pyydän apua? Saanko elää unelmani todeksi vai viedäänkö se minulta? Entä jos unelmani toteutuisivat, kestäisinkö sen seuraukset?” Muun muassa tällaisilla kysymyksillä Koponen herättelee kuulijoitaan.

Lisäksi maanantaina 28.10. Koponen järjestää ravintola Kukossa illan, jonka teema on Elämäni matka – pakoon vai kohti itseäni? Illan aikana on tarkoitus pysähtyä miettimään muun muassa mitä me matkoiltamme haluamme ja saamme.

Lisää Koposesta hänen kotisivuiltaan: jarikoponen.fi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...