Uutiskatsaus Espanja 26.9.2019

Thomas Cookin konkurssista on alettu käyttää Aurinkorannikon mediakentässä termiä: ”Tsunami”, joka osaltaan kuvastaa konkurssin vaikutuksia alueen elinkeinoelämälle.

Málagan aluehallinto on aloittanut kiivaat sähköpotkulautojen takavarikoinnit väärinpysäköintien johdosta. Lisäksi valmisteilla on uusia veroja kyseisen alan yrityksille, sekä myös sakkoja.

FC Barcelonan Leo Messi on taas loukkaantunut. Hänen paluustaan ei ole tietoa.

Marbellan alueelle on suunnitteilla uuttaa parkkitilaa, jonka pitäisi helpottaa alueen pysäköintipulmia.

Campilloksessa kuoli mies katoltatippumisen seurauksena eilen puolen päivän aikaan. Kyseessä lienee jonkinasteinen työtapaturma.

Espanjalainen avaruuden kulmilla operoiva Hispasat- yhtiö ilmoittaa suuntaavansa uusia liiketoimiaan ja palveluitaan yhä enemmän armeijan suuntaan ja on väläyttänyt kehittävänsä jopa nanosatelliittien rakentamista.

Kommentti: Hienoja hankkeita, ei puutu enää kuin valtion rahoituspäätös, jota ei voida tehdä kun ei ole hallitusta…

Torremolinoksen Pride-karnevaalit pidetään ensi vuonna 30.5-7.6.2020. Virallisen ilmoituksen mukaan Torremolinos pyrkii olemaan tapahtumallaan Espanjan ”monimuotoisuuden” edelläkävijä.

Kommentti: Turha toivo, tervetuloa Inglesin Jumbokortteliin selvittämään miksi…

Madridissa on pidätetty kaksi 14-vuotiasta tyttöä koulukaverinsa pahoinpitelystä. Aiemmin samaa lasta olisi alustavien tietojen mukaan piessyt jopa 15 oppilaan ryhmä.

Kommentti: Asia ei luultavasti ikinä olisi saanut viranomaisten huomiota, mutta yksi toimintaan osallistunut nuori latasi tapahtumat someensa, jolloin tapahtuman video alkoi levitä ja viranomaisten oli pakko osoittaa tekevänsä jotain.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...