Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 26.4.2019

Tänään on viimeinen päivä jolloin voit äänestää parlamenttivaaleissa postikonttoreissa.

Malagan hallinto investoi miljoonia euroja lokakuun tulvissa vaurioituneiden liikenneyhteyksien palauttamiseen.

Espanjan poliisi on oman ilmoituksensa mukaan pidättänyt Marbellassa puolalaisen ”palkkatappajan” joka oli tullut alueelle suunnittelemaan rikoksia. Pidätys tapahtui yhteistyössä Puolan viranomaisten kanssa. Pidätetyltä takavarikoitiin suuri määrä käteistä rahaa, jonka uskotaan olevan peräisin rikollisista toimista. Pidätetyn uskotaan suunnitelleen kidnappausta Espanjan maaperällä.

Espanjan ekonomistit ihmettelevät miksei poliittinen epävarmuus viimeisen 4 vuoden aikana ole karkottanut sijoittajia, jotka edelleen investoivat varsin hanakasti Espanjaan.

Entinen ministeri Rouva Alvarez vaatii talous- ja valtiovarainministeriötä maksamaan hänen oikeudenkäyntinsä asianajokulut kokonaisuudessaan, jotka ovat noin 255.000 euroa. Rouva Alvarez on närkästynyt, koska ministeriö on luvannut maksaa vain 90.000 euroa.

Kommentti: Tässä kohdin valveutuneille politiikan seuraajille lienee itsestään selvää, että tämäkin jupakka liittyy K-kirjaimella alkavaan yhteiskunnalliseen ilmiöön. Lisätietoa tapauksessa löytää hakusanalla: ”Caso ERE”

Espanjassa maksettavien valtioneläkkeiden summa on tällä hetkellä noin 10 mijardia kuukaudessa. Monet poliittiset tahot syyttävät tästä nykyisen pääministerin Pedro Sanchezin politiikkaa, sillä ennen kuin hän tuli pääministeriksi summa oli ”vain” noin 9 miljardia kuussa.

Malagan alueen alati tehokas poliisi on taas ollut tehokkaana ja haaviin on jäänyt muun muassa arkeologisia aarteita ja kaivauksia ryöstänyt 4 henkilön kopla. Heidän varastamiensa esineiden arvo oli noin puoli miljoonaa euroa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa joululahjoihin?

View Results

Loading ... Loading ...