Kansainvälinen kirjasto valmistautuu 10-vuotisjuhliin

Kansainvälinen kirjasto tai espanjaksi Biblioteca Nórdica täyttää syksyllä kymmenen vuotta.

– Tämä on paremminkin pohjoismaisen kirjallisuuden osasto, koska meiltä löytyy ainoastaan suomalaista ja ruotsalaista kirjallisuutta, kertoo kirjastonhoitaja Marja Tähtinen.

Biblioteca Nórdica on osa Fuengirolan kirjastojärjestelmää Biblioteca Municipal Francisco de Quevedoa. Tähtisen ja kiinteistönvälittäjä Suvi Kaurasen perustama osasto sijaitsee Los Bolichesin kauppahallin toisessa kerroksessa.

Pohjoismaalaisen kirjallisuuden osasto perustettiin lähes kymmenen vuotta sitten parantamaan suomalaisten ja ruotsalaisten viihtyisyyttä Aurinkorannikolla. Tapahtumaa juhlitaan lokakuussa.

Suomalaiset ovat löytäneet palvelun. Noin viidellä sadalla härmäläisellä on taskussaan paikallinen kirjastokortti. Sen sijaan ruotsalaisia käyttäjiä on vain kourallinen.

– Harmi, me saimme jokin aika sitten ruotsalaiselta kirkolta lahjoituksena ison kokoelman hyvää kaunokirjallisuutta, Tähtinen toteaa.

Tällä hetkellä kirjasto on auki kahdesti viikossa, mutta ensi syksynä aukioloaikoja on tarkoitus laajentaa.

– Voisimme olla auki esimerkiksi tiistaisin, jolloin ihmiset palaavat ferialla järjestetyltä kirpputorilta. Mutta haasteena on saada toimintaan mukaan lisää vapaaehtoisia, sanoo vastavalittu kansainvälisen kirjaston hallituksen puheenjohtaja Filip Bovin.

Hallitus on jo ehtinyt miettimään kirjaston kehittämistä.

– Yritämme ottaa käyttöön suomalaisen kirjastomallin, Bovin kertoo ja viittaa kotimaassa tuttuihin oheispalveluihin.

Tällä hetkellä osastolta löytyy kirjojen lisäksi DVD-elokuvia.

Biblioteca Nórdica on auki maanantaisin 17-19 ja perjantaisin 11-14.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...