Espanjalaisten syntyvyys ennätyksellisen alhaalla

 

Tilastoa pitävä Instituto Nacional de Estadística (INE) tulkitsee lukuja niin, että Espanjasta on hyvää vauhtia tulossa ikääntyvä kansa. Vaikutusta lisää se, että myös kuolemien määrä on noussut niin, että tällä hetkellä espanjalaisia kuolee enemmän kuin syntyy. Näin on ollut vuodesta 2015 lähtien.

Yksi suuri syy syntyvyyden laskuun on se, että lapsentekoiässä olevat perheet kaipaisivat lisää taloudellista turvaa. Toinen syy on siinä, että ensisynnyttäjien ikä on noussut selvästi. Tämän seurauksena useamman lapsen tekeminen käy epätodennäköisemmäksi.

Vuonna 2017 ensisynnyttäjien keski-ikä Espanjassa oli hieman yli 32 vuotta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...