Espanjan uutiskatsaus 25.11.2019

 

Aurinkorannikon suomalaiset saavat ajoittain palstatilaa Suomen keltaisessa mediassa mitä erikoisimpiin syihin liittyen. Tänään on ollut vuorossa leijonasanakari Oskari Osala, jonka uutisoidaan nykyään pelaavan golfia puolivakavissaan Aurinkorannikon kulmilla.

Espanja on jälleen voittanut Davis Cupin Rafale Nadalin johdolla. Kyseessä on jo kuudes kerta tällä vuosituhannella kun Espanja vie Cupin.

La Corunan rannikolle on ajautunut valtamerialus, jota on yritety vetää toistaiseksi ilman tulosta takaisin mereen. Ilmeisesti viranimaiset ovat luopuneet ideasta ja nyt aluksen polttoainelastia aletaan tyhjentää varotoimenpiteenä. Eri laatuisia öljyjä on vielä aluksessa yli 100 tonnia.

Real Madridin aikanaan maailman kalleimman hyökkääjän, Gareth Balen siirtoa pidetään taas varmana. Huhujen ja uutisten mukaan kovaa juokseva ponihäntäinen mies siirtyy Tottenhamiin, tai ehkä sittenkin Manuun…

Galician kumilla virnaomaisten haavin on jäänyt huumeiden salakuljettajien sukellusvene, josta löytyi yli 3000 kiloa kokaiinia.

Kommentti: Saalin arvo katukaupassa ylittää suomalaisen postimiehen kuukausipalkan…

Malagan vesipoolojoukkue on kärsinyt karmivan tappion Madridia vastaan. Tappio tuli lukemin 11-10.

Lähteet:
Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...