Espanjan uutiskatsaus 25.10.2019

 

Espanjaa aikanaan vuosikymmeniä hallinneen Francon jäännösten siirto on suoritettu eilen suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Hän päätyi kenties viimeiselle matkalleen helikopterikyydillä sukulaisten saattelemana.

Kommentti: Asiaan liittyy mielenkiintoinen median poliittinen aspekti. Vasemmistomedia tyytyy uutisoimaan asiasta suhteellisen niukasti näyttämällä joitakin kuvia siirrosta. Oikeistomedia puolestaan rummuttaa parhaimmillaan yli kymmentä juttua per etusivu kaikista mahdollisista Francon saavutuksista paraatikuvineen menneiltä vuosilta.

Espanjan yksi suurimmista futistähdistä, Sergio Ramos, on saamassa verottajalta noin miljoonan euron sakon, joka liittyy futaajien perinteiseen toimintaan, eli verojen välttelyyn.

Fernando Alonso on ilmoittanut osallistuvansa Pariisi – Dakar ralliin.

Kommentti: Juuri kun aloin jo tuulettaa, ettei tänään ole uutisoitu yhtäkään herra Alonson tyhjänpäiväistä ilmoitusta…

Huomiseen Espanjan tai tarkemmin Katalonian ralliin starttaa kuusi suomalaista kuskia. Ralli alkaa Suomen aikaa klo. 10.23.

Málagan alueen hotelliyöpymisten odotetaan nousevan kuluvana vuotena kaikkein aikojen ennätykseen ja rikkovan 20 miljoonan yöpymisen rajapyykin.

Baleaarit aikovat rajoittaa kovin ottein diesel-autojen käyttöä saarilla. Alustavien suunnitelmien mukaan uusia diesel-autoja ei saisi myydä vuoden 2025 jälkeen ja jopa niiden käytölle on pohdittu rajoituksia.

Kuuluisa espanjalainen historioitsija Santos Julia on kuollut 79-vuoden iässä.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...