Uutiskatsaus Espanja 25.9.2019

Espanjalainen ”kultakurkku” Placido Domingo joutunee vaihtamaan duunia globaalin ”metoo” ilmiön jälkipyykeissä.

Thomas Cookin tilannen on aiheuttanut ja tulee aiheuttamaan Aurinkorannikolla poikkeuksellisen määrän ongelmia, sillä turistien pääsy kotimaahansa ei sujukaan niin kivuttomasti kuin vielä alkuviikosta uumoiltiin. Asiaa vaikeuttanee asianosaisten yritysten kommentoimattomuus asiakkaiden kotiinpaluun ja muiden taloudellisten seikkojen suhteen.

Kommentti: Jos Thomas Cookin toiminnan ”loppunäytös” hoidetaan loppuun juuri niin huonosti kuin tällä hetkellä näyttää, sen tiettyjen toimintojen jatkajilla tulee olemaan hyvin vaikea alku. Pelkästään avoimella tiedottamisella olisi voitettu useiden nykyisten ja tulevien asiakkaiden sympatioita ja ymmärrystä vaikean tilanteen johdosta. Menikö Tjäreborg tiedottaminen putkeen vaikkapa Mallorcalla?…

Espanjan keskuspankki on arvioinut maan talouskasvun hidastuvan tänä vuonna.

Kommentti: Lukisitte näitä pikauutisia, niin olisitte paremmin kärryillä missä mennään. Pikauutiset arvioi jo kuukausia sitten talouden sakkaavan.

Aurinkorannikon turistimäärät saavuttivat taas tänä kesänä uuden ennätyksen ja kasvua turistimäärissä oli yli 7% viime vuoteen verrattuna.

Espanjan talouden mahtitoimijat ovat kaikki joko salaisessa tai osittain julkisessa paniikissa tulevan brexitin seurausten johdosta. Santanderille on pakko nostaa hattua, sillä yhtiö myönsi eilen julkisesti, että em. seikan johdosta sen britti-tytäryhtiön arvosta on jo sulanut noin 1,5 miljardia.

Kommentti: Ajatelkaapa mitä äskeinen uutinen tarkoittaa Espanjan pörssille ja koko maan taloudelle vuonna 2020…

Erään lähteen mukaan Thomas Cookin konkurssipesä olisi tällä hetkellä velkaa pelkästään Málagan hotelleille yli 2 miljoonaa euroa.

Esteponan alueelta takavarikoitiin poliisin toimesta noin 700 kiloa kokaiinia.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...