Uutiskatsaus Espanja 25.7.219

Real Madrid on tarjonnut Neymarista vahvistamattomien tietojen mukaan 100 miljoonaa euroa plus Gareth Balen. Asia on Espanjan seuratuimpia aiheita tällä hetkellä.

Espanjan suuri autourheilusankari ei tunnu kelpaavan enää F-1 talleille. Alonso on llmeisesti yrittänyt neuvotella paluustaan huonoin seurauksin.

-Marbellan eräällä uimarannalla on pidätetty vessoissa toiminut miespuolinen ahdistelija.

Viime sunnuntaina poliisia autolla Málagan kulmilla töytäissyt 68-vuotias mies on pidätetty.

Pääministeri Sanchezin hallitustunnustelut ja neuvottelut ovat epäonnistuneet. Seuraavaksi tehtävän saanee joku toinen poliitikko, jollei jostakin syystä Sanchez saa uutta mahdollisuutta. Myös uudet vaalit ovat mahdolliset, mutta mitään varmaa ei voi tällä hetkellä sanoa.

La Liga saattaa mätkäistä Barcelonalle miljoonaluokan sakot. Barcelona lienee tehnyt salaa sopimuksen Griezmanin kanssa, ja yrittää huijata siirtokorvauksen suuruuden suhteen.

Marbellassa pidätetyn suomalaispariskuntaan liittyvään tutkintaan liittyen on mahdollisesti takavarikoitu jopa kymmeniä kiloja huumeita.

Viimeisen vuoden aikana Espanjaan on syntynyt liki puolimiljoona uutta työpaikkaa parantuneen taloudellisen tilanteen johdosta. Mikäli trendi jatkuu, saavutetaan ensi vuonna vuoden 2009 lamaa edeltänyt taso. Tällä hetkellä Espanjassa työssäkäyviä on virallisesti 19,8 miljoonaa henkilöä.

Kommentti: Toivottavasti tämän hetken poliittinen pattitilanne ei sotke tätä kehitystä, sillä talouden yskiessä kärsii koko kansa. Espanjan valtion velka on edelleen järkyttävän suuri, ja jos talouskehitys huononee, nousevat korot, jolloin valtio joutunee tinkimään mm. sosiaalimenoistaan.

EU suunnittelee taas sanktioita Espanjalle, joka ei ole onnistunut laskemaan tiettyjen alueiden ilmassa olevaa typpidioksidin määrää.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...