Retkihelmi: Granada viettelee kaikki aistit

 

Jos on käynyt Granadassa, mutta ei ole käynyt Alhambran linnassa, on jotakin oleellista jäänyt kokematta. Toisaalta, jos keskittyy vain Alhambraan, voi moni muu kaupungin hienouksista jäädä paitsioon.

Albaicin on vanha osa Granadaa, joka sijaitsee Alhambraa vastapäisellä kukkulalla, joten sieltä on upeat näköalat koko palatsialueeseen. Albaicin kuuluu myös Unescon maailmanperintölistaan. Granadan maurilainen menneisyys elää edelleen Albaicinin kapeilla kujilla.

 

Mahtava tapas-kulttuuri

Granadassa tapastellaan tunnelmallisesti.

Granadasta puhuttaessa on suorastaan pakko nostaa esiin myös sen fantastinen tapas-kulttuuri.

Aurinkorannikolla puhtaasta tapas-kulttuurista, jossa juoman mukana tulee aina kaupan päälle pikku tapa, ei ole jäljellä kuin muisto. Toisin on Granadassa. Siellä baarissa kuin baarissa juoman mukana tulee aina ilmainen tapa. Joissain paikoissa sen saa jopa itse valita listalta.

Tapasten kirjo on niin valtava, että tyypillistä granadalaista tapasta on käytännössä mahdoton nimetä, mutta idea on sama joka baarissa: parilla-kolmella eurolla saa helpotusta sekä nälkään että janoon. Eipä tarvitse tyhjään vatsaan juoda, eikä toisaalta ruokaa kuivana puputtaa. Samalla tunnelma seurueessa nousee loppuiltaa kohti kuin itsestään.

 

 

 

”Se” linna

Hyvin tapastellun illan ja tukevasti nukutun yön jälkeen retken toisena päivänä on vuorossa kävijämäärällä mitattuna Espanjan tärkein nähtävyys, Alhambran palatsilinnoitus. Linnassa kävi esimerkiksi vuonna 2018 lähes 2,8 miljoonaa vierailijaa.

Ulospäin linna saattaa näyttää peruskomealta linnoitukselta, mutta sisäpuolelle siirryttäessä sen ainutlaatuinen kauneus on käsittämättömän upea. Ei ihme, että se lasketaan yleisesti yhdeksi islamilaisen arkkitehtuurin suurimmista taidonnäytteistä.

Alhambra vaikuttavana auringonlaskussa.

Vaikka Alhambran linnassa käy vuosittain miljoonia turisteja, se ei tarkoita että sinne kävellään noin vain sisälle. Turistien määrää rajoitetaan myymällä päivittäin vain tietty määrä lippuja, ja nekin etukäteen. Tämä kannattaa huomioida varsinkin jos matkaa paikalle omatoimisesti. Retkelle osallistuvien pakettiin liput kuuluvat, mutta myös tämä retki myydään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ilmoittautua kannattaa ajoissa.

Kun aisteja ja sielua on hellitty Alhambran linnassa, on aika laittautua paluumatkalle. Takaisin Aurinkorannikolle tullaan Costa Tropicalin kautta. Välipysähdys tehdään vielä Nerjassa missä ryhmäläisille on varattu omatoimista vapaa-aikaa lounaan syömiseen. Auringonlaskun ehtii vielä katsomaan kotoaan, sillä Fuengirolassa ollaan takaisin arviolta noin klo 17.

Sacromonten flamencoluolat

Rocion luolassa näet ja koet mustalaisflamencoa aidoimmillaan.

Granadan reissulla kannattaa ehdottomasti poiketa Sacromonten alueella ja sillä sijaitsevissa flamencoluolissa. Nämä luolat ovat vuosisatojen ajan olleet alueen romaniväestön asuinsijoja, siksi sinne on kehittynyt omaleimainen flamencokulttuuri.

Alueella on muutama flamencoluolaravintola. Niistä ehkä kuuluisin on Cueva de la Rocio. Tässä ”ravintolassa” on kolme vierekkäistä luolaa, joissa kaikissa pyörii laadukkaita flamencoesityksiä. Luolien erikoisuus on se, että penkit ovat pitkän luolan seinustoilla rivissä. Kahden penkkirivin välissä liikkuvat flamencotanssijat ja orkesteri soittaa luolan päädyssä. Missään muualla yleisö ei pääse yhtä lähelle tanssijoita.

Show’ssa on useita tanssijoita, jotka vetävät soolonumeroita ja yhteistansseja. Esityksen lopuksi he hakevat yleisöä mukaan tanssiin ja meno on melko villiä. Vierailu luolissa kuuluu retken ohjelmaan.

Tässä pari videota flamencoluolista:

Täältä pääset varaamaan retken: https://meriatur.com/retket/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...