Espanjan uutiskatsaus 24.10.2019

 

Francon jäännöksiä siirretään paraikaa. Tiedossa ei ole suurempia mielenilmauksia asiaan liittyen.

Tarragonan alueen tulvien johdosta kateissa on viisi ihmistä. Ilmeisesti ainakin yhden on vahvistettu kuolleen.

Fernando Alonso on taas kommentteineen otsikoissa. Koska miehen autourheiluun liittyvät uutisoinnit ja uudet meriitit ovat perin vähissä nykyään, on hän ratkaissut asian ottamalla kantaa mitä erilaisimpiin asioihin. Viimeisin kannanotto koskee Lewis Hamiltonin lausuntoja ilmastotalkoisiin liittyen, joita Alonso pitää tekopyhinä.

Kommentti: Räikköstä Alonson on vaikea kommentoida, koska Räikkönen harvemmin sanoo mitään…

Nokian kurssiromahdus on huomioitu Espanjassa. Nokian 24% romahdus vuorokauden aikana on todellakin jopa kansainvälisellä mittapuulla merkittävä ja yksi syy Nokian saamaan huomioon voi liittyä sen keskeiseen rooliin globaalissa 5g tietoverkkouudistuksessa. Näin ollen Nokian romahdus lienee pelästyttänyt useita espanjalaisia tahoja, jotka suunnittelevat miljardiluokan hankkeita 5g-teknologiaan liittyen.

Norwegianin hyvät talousluvut on otettu ilolla vastaan Espanjassa, mutta niihin suhtaudutaan terveellä kritiikillä. Norwegianilla on vielä lukuisia esteitä ylitettävänään, ennen kuin sen talouden voidaan katsoa kokonaisuutena olevan vakaalla pohjalla.

Málagan alati tehokas poliisi on taas onnistunut toimessaan. Tällä kertaa haaviin jäi kolmen henkilön joukkio, joka oli kähveltänyt Velez-Malagan alueelta 200 kiloa avokadoja.

90 Málagan alueen poliisia on lähetetty Barcelonaan suitsimaan alueella ilmenevää mellakointia.

Aurinkorannikolle suuntautuva Espanjan sisäinen turismi kasvoi syyskuussa noin 17%.

Kommentti: Tästä huolimatta alueelle suunnattiin 0.3 miljardin euron hätäapupaketti hotellien etujärjestön lobbaamana, kuten jo useasti todettua…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...