Uutiskatsaus Espanja 24.9.2019

Thomas Cookin konkurssista huolimatta Tjäreborg on ilmoittanut jatkavansa toimintaansa. Yhtiö on luvannut tiedottaa asiakkaitaan tekstiviestein matkojen järjestelyiden yksityiskohdista.

Kommentti: Hienoa, että asiakkaista välitetään ja infoa luvataan jakaa, mutta asiakkaiden mukaan asia ei ole toiminut. Lisää voi lukea Suomen iltapäivälehtien palstoilta, joissa asiakkaat pääsevät kertomaan miten asiat on oikeasti hoidettu, ja kuka on jumissa missäkin ilman tietoa tulevasta…

Espanjan poliisi on ratsannut yhtiön nimeltä Magrudis, sillä sitä epäillään yhdeksi listeriaepidemian lähteeksi. Yhtiö oli saanut positiiviset listeriatulokset tuotteistaan helmikuussa, mutta ei ryhtynyt tarvittaviin toimiin asian tiimoilta.

Kommentti: listeriaepidemia aiheuttaa huolta Espanjan viranomaisille, sillä sen pelätään vaikuttavan myös turistivirtoihin, joista Espanja on riippuvainen. Kaikki kunnia Espanjan lehdistön objektiivisuudelle, mutta vaikuttaa siltä, että epidemian laajuutta ja vakavuutta pyritään edelleen peittelemään. Esim. kuolonuhrien määrä on joissakin otsikoissa pienentynyt epäilyttävän paljon…

Espanjan korkein oikeus on antanut luvan Francon jäännösten uudelleensijoittamiseksi.

Marbellasta on löytynyt ruumis. Ruumissa oli väkivallan merkkejä ja se löydettiin tien A-7 vierestä. Poliisilla ei ole tällä hetkellä tekijää tai tekijöitä tiedossa.

Málagan alueella maatalouteen ja maataloustuotteisiin liittyvät varkaudet ovat vähentyneet tänä vuonna reilusti. Asia selittyy poliisin ja alueen maatalouden etujärjestön panostuksesta varkauksien ehkäisyyn.

Miltei jokainen espanjalainen lehti tai uutismedia on esittänyt tänään erilaisia tilastoja ja veikkauksia siitä miten Thomas Cookin konkurssi vaikuttaa Espanjan turismiin. Kyseinen yhtiö lennätti Espanjaan vuositasolla noin 2,6 miljoona turistia, mutta tulevaisuuden vaikutuksia on tällä hetkellä mahdotonta arvioida objektiivisesti. Eniten pelätään Kanarian ja Baleaarien kansantalouden romahdusta turismin sakkaamisen johdosta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...